Hoppa till huvudinnehållet

Kryssa lugnt på flod och hav

Publicerad:
Under natten färdas Viva One längs floden och lägger till i en ny hamn redan innan gästerna har stigit upp.
Under natten färdas Viva One längs floden och lägger till i en ny hamn redan innan gästerna har stigit upp. Foto: Malin Hefvelin

Livet ombord på ett kryssningsfartyg erbjuder både avkoppling i överflöd och en ständig ström av aktiviteter för den hugade. Vi testar tre olika kryssningar och blir hänförda av mat och flärd.

Att man går upp i vikt på kryssningar är känt sedan gammalt. Men utnyttjar man faciliteter som gym, salsalektioner och löpbanor, och tar det lugnt med bufféernas överflöd, så går det absolut att hålla vågens visare på plats.

Kryssningar är generellt kostsamma historier. Kanske passar de heller inte alla, då det ligger i kryssarens natur att man ska följa strömmen. Man äter, solar och går iland på utsatt tid tillsammans med tusentals andra gäster, något som kan upplevas begränsande. En av de främsta fördelarna är att man får se flera platser på en och samma resa utan att behöva packa om väskan och arrangera förflyttning.

Kryssning i norra Atlanten

När ridån går upp stämmer publiken upp i ett entusiastiskt jubel. Kvällens show ”Summer” handlar om livet, disko och Donna Summer, och ensemblen levererar hitlåt efter hitlåt så medryckande att däcket nästan lyfter på Norwegian Prima. När föreställningen är slut töms teatern, och en halvtimme senare är scen och läktare förvandlade till ett dansgolv där gästerna kan skaka sina lurviga till kända diskoklassiker.

Norwegian Prima lockar med många aktiviteter för hela familjen, som till exempel en gocartbana i tre plan på övre däck.
Norwegian Prima lockar med många aktiviteter för hela familjen, som till exempel en gocartbana i tre plan på övre däck. Foto: Malin Hefvelin

Norwegian Prima utgår på vår resa från Reykjavik och fartyget är välförsett, särskilt för dem som har barnasinnet kvar. Här finns spelrum med digitala arkadspel av alla de slag och en dubbel vattenrutschbana. På taket har man installerat de sju havens enda speedwaybana. Är man riktigt våghalsig så åker man i den tio våningar höga frifallsrutschkanan på fartygets utsida. Norwegian Prima har många matställen att välja mellan, bland annat en ”food hall” med elva olika restauranger. På däck finns promenadstråk, barer, gym och en infinitypool.

Under den tio dagar långa kryssningen får vi se delar av Island och Norge som annars kräver både inrikesflyg och många timmar i bil på smala vägar. Samtidigt kan vi utnyttja tiden till att vila, äta gott och roa oss.

Rutt: Tio nätter, från Reykjavik på Island till Southampton i Storbritannien. med stopp i Isafjordur, Akureyri, Ålesund, Olden, Bergen, Amsterdam och Bryssel.

Pris: Från 69 808 kronor för två personer i samma hytt, inklusive helpension.

Flodkryssning på Rhen

Fartyget Viva One är lite som en flytande hotellkorridor i två våningar, med bar och restaurang i fören, ett litet spa längst ner och soldäck på taket. Fartyget tar med sina gäster på en rofylld tur längs Rhen, från Düsseldorf via både storstäder och små pittoreska byar.

Flodkryssningsfartyg som går på Rhen är låga och långsmala och kan därmed lägga till nära städernas centrum.
Flodkryssningsfartyg som går på Rhen är låga och långsmala och kan därmed lägga till nära städernas centrum. Foto: Malin Hefvelin

Den långsmala kryssningspråmen kan med sin smala köl lägga till centralt inne i stadskärnorna. En tidig morgon har Viva One angjort Amsterdam och vi lånar var sin cykel och trampar in mot kanalerna och broarna. Blomstermarknaden, goudaostbutiker och designdistriktet är givna stopp, liksom ett besök på chokladfabriken Tony's chocoloney.

En fyrarättersmiddag serveras varje kväll i fartygets restaurang och när en del av de äldre passagerarna hänger sig åt musikquiz med tyska 1950-talsdängor sticker vi i stället ut på stan och testar geneverbarer i 1700-talsstaden Hoorn.

Rutt: Sju nätter med start och avslutning i Düsseldorf med stopp i Amsterdam, Hoorn, Rotterdam, Gent, Antwerpen och Nijmegen.

Pris: Från 13 133 kronor per person, inklusive helpension.

Medelhavskryssning

En kryssning med Celebrity Beyond tar oss till både välbekanta platser och nya bekantskaper under sin tur på Medelhavet. I de ordinarie restaurangerna serveras nära tusen personer vid varje sittning av ett väldrillat och proffsigt serveringslag, och den omfattande menyn är ny varje kväll. På restaurangen Le petit chef dukas det upp ett skådespel för gästerna. En 3D-kock i saltkarsstorlek dyker upp mellan mina bestick och berättar en fantasifull gastronomisk historia om råvaror och tillagningssätt.

Kryssningsfartygen, som här Celebrity Beyond, är försedda med pubar, barer, ståupp-scener, nattklubbar och diskotek.
Kryssningsfartygen, som här Celebrity Beyond, är försedda med pubar, barer, ståupp-scener, nattklubbar och diskotek. Foto: Malin Hefvelin

En heldag till havs mellan två hamnar innebär aktiviteter ombord från morgon till kväll. Frågesporter, karaoketävlingar och vattengympa avlöser varandra på övre däck och i restaurangerna pågår matlagningsdemonstrationer och provsmakningar. En av Beyonds främsta styrkor är den vackra baren mitt i skeppet där bartendrarna varje kväll jonglerar flaskor och glas under de enorma ljuskronorna.

Längs Celebritys Beyonds promenadstråk på däck finns trevliga kaféer, Medelhavsinspirerade barer och en hel del konst. Full glamourfaktor uppnås i spa-avdelningen och i den stora takpoolen där man gärna dröjer sig kvar. Fartyget har vackra inredningsdetaljer och stora, ljusa rum där balkongen är integrerad. Med 32 olika restauranger och barer har man att göra under hela resan. För min del blir den bästa platsen den egna balkongen, dit man kan beställa room service och njuta av närheten till vattnet och himlen.

Rutt: Tio nätter med start och avslutning i Rom med stopp i Kotor, Dubrovnik, Korfu, Olympia, Sicilien, Neapel och Florens.

Pris: Från 60 362 kronor för två personer i samma hytt, inklusive helpension.

Malin Hefvelin/TT

Kryssa närmare

+ Kryssa på el i Norge

Havila Kystrutens fartyg Castor är det hittills mest miljövänliga i sitt slag med noll-utsläppsseglatser längst norska kusten. Fartyget kan gå på el i fyra timmar och många inköp görs lokalt i de byar man passerar. Havila är därmed det enda kryssningsbolaget som får kryssa i vissa norska fjordar enligt norsk miljölag. Rutten är på elva nätter med start och avslutning i Bergen med längre stopp i bland annat Ålesund, Trondheim, och Tromsö.

+ Provkryssa i Östersjön

Vill du testa om kryssningar är något för dig? Prova en dygnskryssning från Stockholm till Åland med Viking Glory, Östersjöns nyaste kryssningsfartyg. Här finns flera dansgolv, ett tiotal restauranger att välja på, taxfreebutiker och ett modernt spa.

Artikeltaggar

AmsterdamBarerBeyondDonna SummerIslandNorwegianResorRestaurangerReykjavikRobert del NajaSjöar och hav

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.