Hoppa till huvudinnehållet

Sjunde raka förlusten i elitettan för RIK

Publicerad:
Lova Lundblad gjorde sin fjärde match för säsongen i förlusten mot Alingsås FC United. Foto: Ola Gustafsson

Redan nedflyttningsklara RIK och topplaget Alingsås på andra sidan.

Den uppgiften blev för svår för RIK Karlskoga som förlorade med 5–0 i första matchen sedan huvudtränaren Henrik Blennmark lämnade sitt uppdrag.

Henrik Blennmark och RIK gick oväntat skilda vägar i fredags trots att tre omgångar återstod.

I hans frånvaro fick den kvarvarande ledarstaben – kompletterad av Kicki Ingvarsson, Hanna Sahlén och Jenny Tropp – se sitt lag ha en tuff eftermiddag mot uppflyttningsjagande Alingsås.

Matchen började trevande och båda lagen hade svårt att skapa några heta målchanser.

Men det var Alingsås som höll i taktpinnen och det fick de utdelning för i den 25:e minuten när domaren pekade på straffpunkten. En straff som Rebecka Cameras förvaltade säkert.

1–0 stod sig sedan halvleken ut, mycket tack vare hemmalagets Lova Lundblad som fick chansen i kassen och storspelade.

Skott i nättaket

RIK, som blev definitivt nedflyttningsklara efter förlusten mot Bromölla förra omgången, hade förtvivlat svårt att skapa några chanser framåt.

Uddlösheten fortsatte sedan i andra halvlek samtidigt som Alingsås växlade upp.

I 62:a minuten avlossade Lisa Johansson ett tungt skott som letade sig in i nättaket bakom en chanslös Lova Lundblad.

Kort därpå utökade samma Johansson ledningen till 3–0 i ett friläge. Slutresultatet 5–0 fastställdes sedan i den 90:e minuten.

En tuff eftermiddag således för RIK som får sikta in sig på att försöka undvika jumboplatsen. Med två omgångar kvar att spela står de och bottenkollegan Älvsjö båda på sju inspelade poäng.

Så löser RIK tränarfrågan i de sista matcherna: ”Det blir en intern lösning”

Artikeltaggar

AlingsåsAlingsås FCÄlvsjöBromöllaElitettanFotbollHanna SahlénHenrik BlennmarkJenny TroppLisa JohanssonLova LundbladRIK KarlskogaSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.