Hoppa till huvudinnehållet

Ung man dömd för narkotikabrott – hade knark i byrålådan hemma hos mamma

Publicerad:
En man i Storfors döms till skyddstillsyn för narkotikabrott.
En man i Storfors döms till skyddstillsyn för narkotikabrott. Foto: Helena Karlsson

En drygt 20-årig man i Storfors har dömts till skyddstillsyn för narkotikabrott. Mannen har bland annat gömt knark hemma hos sin mamma.

Den unge mannen har dömts för två fall av ringa narkotikabrott och ett fall av narkotikabrott av ”normalgraden”.

Det var i september förra året som mannen hade rökt cannabis vilket gav utslag vid provtagning. Han hade även en narkotikaklassad tablett.

Hemma hos mannen – som bodde hemma hos mamman – hittades också 5,52 gram kokain som förvarades i en byrålåda.

Mannen har i tingsrätten nekat till brott. Han menar att det kan vara någon besökande som lagt dit kokainet. Han menar också att det kan vara mamman som lagt dit det för att sätta dit honom.

Mannen och hans mamma var enligt domen ”inte helt kontanta vid tillfället i fråga”, vilket är juridiska för att de var osams.

Rätten tror dock inte på mannens förklaringar utan dömer honom mot hans nekande till skyddstillsyn med provtagning. Han ska även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättCannabisNarkotikabrottStorfors

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.