Hoppa till huvudinnehållet

"Comedy queen" sätts upp på Örebro Teater

Publicerad:
"Comedy queen" sätts upp i Örebro. Pressbild. Foto: Klara G

Först blev boken film – och nu teaterpjäs. Jenny Jägerfelds "Comedy queen" sätts upp på Örebro Teater i vinter.

"Comedy queen" handlar om tolvåriga Sasha som försöker hantera sorgen efter mammans självmord. Hon hittar humorn och bestämmer sig för att försöka bli ståuppkomiker. I Örebro Teaters uppsättning spelas Sasha av Rebecca Plymholt.

För bearbetning och regi står Hans Christian Thulin som bland annat satt upp "Den unge Werthers lidanden" på samma teater.

"'Comedy queen' är en fantastisk berättelse med lika delar skratt och sorg. Huvudpersonen Sasha är helt omöjlig att inte älska. Hon är smart, fruktansvärt rolig, skämmig, bedrövad, modig, jobbig, störig – en helt underbar utmaning för en skådespelare att gestalta", säger han i ett pressmeddelande.

Romanförlagan utkom 2018 och Augustprisnominerades samma år. Sanna Lenkens filmatisering av romanen tilldelades utmärkelsen Kristallbjörnen på Berlins filmfestival 2022.

Övriga roller i Örebro Teaters uppsättning spelas av Jonas Hedlund, Katarina Krogh, Dejmis Rustom Bustos och Maria Simonsson Thulin. "Comedy queen" har premiär 2 december på stora scenen.

Artikeltaggar

BerlinFilmerFilmfestivalerJenny JägerfeldJonas HedlundMaria SimonssonNöje/KulturÖrebroÖrebro teaterRebecca PlymholtSanna LenkenSkådespelareTeater

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.