Hoppa till huvudinnehållet

USÖ saknar riskbedömning för brand och explosionsrisk

Publicerad:
Foto: Per Lindgren

Arbetsmiljöverket genomförde under oktober 2022 en inspektion på Örebro universitetssjukhus, USÖ.

Under inspektionen fann man vissa brister, bland annat i riskbedömningen och åtgärderna för att förebygga brand och explosionsrisk.

Övriga brister som uppmärksammades under inspektionen var att förvaringen av uppsamlingsfat för förbrukat lösningsmedel inte uppfyllde kraven. I resultatet från inspektionen framgår krav för att åtgärda bristerna och dessa ska vara åtgärdade senast den 16 januari nästa år.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsmiljöverketÅtgärderBränderBristerInspektionerÖrebroÖrebro länRegion Örebro länUniversitetssjukhuset Örebro

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.