Hoppa till huvudinnehållet

Moderaterna, Centern och och Grythyttelistan tar över i Hällefors

Publicerad:
Reporter Björn Mildh
Björn Mildh
bjorn.mildh@kt-kuriren.se
Kommunfullmäktige i Hällefors.
Kommunfullmäktige i Hällefors. Foto: Filip Kowalski

Nu står det klart att det är Moderaterna, Centerpartiet och Grythyttelistan som ska styra Hällefors kommunfullmäktige under den kommande mandatperioden. Hur sammansättningen kommer att se ut i kommunstyrelsen avgörs däremot först i december.

Hällefors kommun kommer under de fyra kommande åren styras av Moderaterna, Centerpartiet och Grythyttelistan, rapporterar Filipstads tidning.

Det valtekniska samarbetet mellan Moderaterna, Centerpartiet och Grythyttelistan tog hem den avgörande omröstningen när kommunfullmäktige samlades i Hällefors under tisdagen.

Per Karlsson (M) blir ordförande för kommunfullmäktige, han vann omröstningen mot Susanne Grundström (S) med18-13 i röster. Förste vice ordförande blir Jaako Neerings (M) och andre vice ordförande blir Christer Olken (S).

Enligt Filipstads tidning innebär det dock inte att kampen om makten i Hällefors är över. Moderaterna, Centerpartiet och Grythyttelistans gemensamma valtekniska samverkan kommer att leda arbetet i kommunfullmäktige, men platserna i kommunstyrelsen, däribland platsen som kommunstyrelsens ordförande, är inte utsedda. Den omröstningen äger rum först den 14 december.

Moderaterna och Sverigedemokraterna gick framåt i kommunvalet i Hällefors medan Vänsterpartiet och Grythyttelistan backade. Socialdemokraterna fick oförändrat stöd. Inga andra partier fick mandat, enligt val.se.

Artikeltaggar

HälleforsHällefors kommunKommunfullmäktigeOmröstningarPolitik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.