Hoppa till huvudinnehållet

Succéman åter som tränare för kometlaget: ”Tror stenhårt på denna kombination”

Publicerad:
Joakim Rydh och Conny Arkeland ska träna Karlskoga SK kommande säsong.
Joakim Rydh och Conny Arkeland ska träna Karlskoga SK kommande säsong. Foto: Karlskoga SK

Karlskoga SK har klart med tränare inför nästa division 4-säsong. Det blir ett delat ansvar mellan tidigare succétränaren Joakim Rydh och Conny Arkeland, som tränat laget i år.

– Vi i sportgruppen tror stenhårt på denna kombination, säger Alexander Parmhed i KSK.

Rydh lämnade tränarrollen sedan han fört upp KSK till division 4 efter att laget 2019 gjorde en nystart i division 7 sedan det inte ens funnits något A-lag i klubben åren innan.

I division 7 var han assisterande tränare. Därefter fungerade han som huvudtränare under två år, när det blev serieseger i division 6 2020 och i division 5 2021.

Under 2022 har Rydh varit engagerad i KSK:s sportgrupp.

Arkeland var tränare den gångna säsongen när KSK kvalade sig kvar som nykomlingslag i division 4.

”Superviktigt”

– Det känns superkul och superviktigt att Rydh är tillbaka. Han tog ett sabbatsår från tränarrollen i år, då han blev pappa. Vi är förstås mycket nöjda med hans resultat som tränare tidigare. Vi har även hört från spelarna att han är mycket uppskattad. När han dessutom vill ställa upp som tränare igen var det ingen tvekan, säger Parmhed.

– Samtidigt har vi varit mycket nöjda med Conny som bidrog till att vi kunde uppfylla vår målsättning och klara oss kvar som nykomlingslag. Därför var det givet från vår sida att behålla även honom, fortsätter han.

Mikael Ekberg fanns med i tränarstaben under 2022. Han kommer att ta ett steg tillbaka, med anledning av tidsbrist, inför nästa säsong. Klubben vill behålla honom i organisationen efter det starka jobb som han har gjort.

Många anledningar

Själv säger Rydh så här angående återkomsten till tränarrollen:

– Det finns många anledningar till att jag tackade ja. Jag har fått ”suget” igen. Vi ser ut att få behålla stora delar av truppen och ledarstaben. Det här laget har en intressant framtid. Det är en ung och väldigt utvecklingsbar grupp som har alla chanser att fortsätta gå framåt. Jag ser goda möjligheter till en ännu bättre säsong 2023 jämfört med i år. Det är viktigt att ta ett steg i taget men jag hoppas att vi inte ska behöva kämpa kring strecken i botten utan sikta på att bli ett mittenlag.

Linus Lahdenperä och Alaga Seleva ska finnas med som assisterande tränare och dessutom ansvara för KSK:s andralag i division 6.

Olle Broström och Magnus Lahdenperä kommer att vara materielförvaltare.

Artikeltaggar

Alexander ParmhedConny ArkelandFotbollJoakim RydhKarlskoga SK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.