Insändare: Förvirrat om elnätskostnader

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Signaturen ”
Foto: Anders Wiklund/TT
I KT-Kuriren lördag 22 oktober citeras Kemabs marknadschef Peter Jarl som förklarar att "de som transporterar el till Karlskoga har aviserat kraftiga höjningar" och att man behöver "täcka ökade kostnader för överliggande nät".

Samtidigt framgår av en nyhet på Svenska Kraftnäts webbplats publicerad fredag 21 oktober att man under 2023 inför ett pristak på nätkundernas energiavgift utöver den reducering som redan är beslutad på 3,9 miljarder kr. Här framgår också att taket för hela kundkollektivet motsvarar att avgiften stannar vid 1,95 miljarder kronor 2023 vilket kan jämföras med att kundkollektivet under perioden september 2021 - augusti 2022 betalade 3,9 miljarder kr.

Alltså: Högre kostnader för elnät enligt Kemab och lägre enligt Svenska Kraftnät.

Vem ska man tro på?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.