Insändare: Kemab aviserar ökade nätavgifter

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Signaturen ”Oförstående” får inte ihop de olika uppgifterna om elkostnader.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Jag sparar el och är lyckosam med det.

Jag har fast avgift och betalar inte särskilt mycket. Det som är dyrt är de "fasta avgifterna". Det kan vara tredubbelt mot vad själva elen kostar. Känns då rätt så hopplöst när dessa avgifter kommer behöva ökas. Samtidigt aviserar Svenska Kraftnät kraftiga reduceringar i sina avgifter mot elföretagen.

"Flera elnätsföretag har klagat på höga kostnader för att ersätta elförluster i kablarna. Nu sätter Svenska kraftnät ett tak på den så kallade energiavgiften, vilket innebär en halvering av vad elnätbolagen betalat den senaste tolvmånadersperioden."

(klipp ur DN)

Jag får inte ihop detta och skulle vilja få ett svar från Kemab

Oförstående

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.