Hoppa till huvudinnehållet

Korsbandsskada för Degerfors anfallsstjärna: ”Det suger”

Publicerad:
Nikola Djurdjic på båren efter skadan under den mållösa matchen mot Värnamo.
Nikola Djurdjic på båren efter skadan under den mållösa matchen mot Värnamo. Foto: FREDRIK KARLSSON

Tre olika personer kom fram till samma slutsats: Nikola Djurdjic har slitit av ett korsband i vänstra knät.

– Sån är fotbollen, sånt är livet, men ja... Det suger, säger Djurdjic när tidningen när honom efter matchen.

Det var i den 16:e minuten som Nikola Djurdjic satte press mot gästernas Robin Tihi.

Han gick in med vänsterbenet för att försöka bryta Tihis passning. Djurdjic satte ner foten i marken, kom i obalans och föll till marken.

– Jag är inte ens säker på vad som hände. Jag satte in benet och kände en spark. Sen hörde jag att det knakade till, säger Djurdjic.

Anfallaren hade en dålig känsla och den kom att förstärkas. Djurdjic var inte på sjukhuset när tidningen nådde honom, han hade inte röntgats.

Han undersöktes dock av tre olika personer på Stora Valla och alla kom fram till samma dystra prognos.

– Det är rätt uppenbart att korsbandet är av. Alla tre läkare tyckte att knät var instabilt, de var säkra. Jag hade den här skadan i andra knät för sju–åtta år sedan och jag hade samma känsla nu. Jag förstod direkt.

Djurdjic, 36, har kontrakt med Degerfors IF även 2023.

Känner du redan nu att du är beslutsam kring att du ska ta dig tillbaka från skadan?

– Just nu är jag besviken, men jag kommer göra allt jag kan. Som tur är så är jag stark mentalt. Det har hänt mycket i mitt liv och i min karriär. Jag hade hoppats på en mycket bättre dag, men jag vill inte gräva ner mig.

I stället för att kunna bidra i sista matchen mot Malmö tvingas Djurdjic nu ställa in sig på en lång rehab.

– Jag tror vi fixar det här. Jag tror på laget.

Tränaren Andreas Holmberg om skadan:

– Det är jättetråkigt för honom och för oss. Det är en spelare som gillar den här typen av matcher.

Nikola Djurdjic tog ton och höll ett brandtal i ringen kort innan matchstart. ”Jag hade hoppats på en mycket bättre dag”, säger han.
Nikola Djurdjic tog ton och höll ett brandtal i ringen kort innan matchstart. ”Jag hade hoppats på en mycket bättre dag”, säger han. Foto: FREDRIK KARLSSON
Degerfors anfallsstjärna utburen på bår redan efter en kvartLindell tillbaka i elvan och besviken efter missad segerchans: ”Borde ha vunnit”Holmberg mycket besviken: ”Ett väldigt tråkigt resultat”Bertilsson nära att frälsa Stora Valla: ”En bra räddning”DIF:s bästa mot Värnamo: ”Väldigt delaktig i offensiven”

Artikeltaggar

Andreas HolmbergDegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollIFK VärnamoNikola DjurdjicRobin TihiSport

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.