Hoppa till huvudinnehållet

Holmberg mycket besviken: ”Ett väldigt tråkigt resultat”

Publicerad:
Degerforstränaren Andreas Holmberg.
Degerforstränaren Andreas Holmberg. Foto: Tommy Pedersen/TT

Degerforstränaren Andreas Holmberg var besviken över att hans lag inte fick med sig alla tre poäng mot IFK Värnamo.

– Ett väldigt tråkigt resultat. Trist att vi inte lyckades vinna den här matchen, säger han.

Degerfors hade en rejäl chans att sätta press på bottenkonkurrenten Varberg i kampen om att undvika den negativa kvalplatsen.

– Ser man till målchanserna tycker jag att vi ska vinna den här matchen. Vi hade några stycken. Deras målvakt gjorde bra saker men samtidigt saknade vi kvaliteten som vi behöver. Vi hade några skott utanför straffområdet som vi måste göra det bättre på, säger Degerforstränaren Andreas Holmberg.

Han fortsätter:

– Tråkigt att vi inte lyckades vinna den här matchen. Samtidigt ska man veta att vi möter ett jättebra lag. Dom har varit formstarka med sex segrar på dom nio senaste matcherna. Dom dödade mycket tid och var svåra att ta bollen ifrån.

– Det är så här det fungerar i Degerfors. Ingenting ska komma enkelt. Det är bara att gilla det här läget. Nu får vi åka och slå Malmö nästa helg så att vi kan ha kul på bussen hem.

”En stark poäng”

Kim Hellberg, tränare i IFK Värnamo, sa så här efter matchen:

– Vi möter ett lag som är bra här hemma och som har haft en fantastisk höstform. Dom har ställt till problem för många lag så vi visste att det skulle bli en tuff match. Jag tycker att vi var bra första 15–20 minuterna. Vi hade ett varierat och bra anfallsspel. Vi lyckades komma in bakom Degerfors och skapade våra bästa målchanser i matchen.

– I den andra halvleken kämpade vi på. Det stämde inte riktigt för oss. Degerfors gjorde det bra och tryckte ner oss. Vi fick försvara oss och våra mittbackar gjorde det strålande. Jonathan (Ursin Rasheed) gjorde en bra räddning i slutet och vi fick med oss en stark poäng.

Säsongen över för Degerfors anfallsstjärna: ”Väldigt tråkigt”Lindell tillbaka i elvan och besviken efter missad segerchans: ”Borde ha vunnit”Oavgjort för Degerfors – nu avgörs allt i sista omgången

Artikeltaggar

Andreas HolmbergDegerforsDegerfors IF HerrFotbollIFK VärnamoMalmöTrafikVarberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.