Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors IF P16 klart för allsvenskan: ”Mycket imponerande”

Publicerad:
Stående från vänster.
 Kirstyan Kidsne Atsebha, Arvid Eriksson, Hjalmar Smedberg, Sebastian Johansson, Isak Ekberg, Gustav Ljungberg, Nils Magnusson, Tim Lindh, Omar Alabed, Iraklis Okungbowa, Marcus Bergkvist.

Sittande från vänster: Marcus Nilsson, Erik Danielsson, William Svärd Andersson, Hannes Bergenheim, Olof Bolinder, Isak Nyqvist, Linus Ström
Stående från vänster. Kirstyan Kidsne Atsebha, Arvid Eriksson, Hjalmar Smedberg, Sebastian Johansson, Isak Ekberg, Gustav Ljungberg, Nils Magnusson, Tim Lindh, Omar Alabed, Iraklis Okungbowa, Marcus Bergkvist. Sittande från vänster: Marcus Nilsson, Erik Danielsson, William Svärd Andersson, Hannes Bergenheim, Olof Bolinder, Isak Nyqvist, Linus Ström

Degerfors IF P16 är klart för spel i allsvenskan. Detta efter att man fått en gratisplats till direktkvalet och väl där blev det seger med hela 7–0 mot Vasalund.

Det var under fredagen som Degerfors IF P16 fick en förfrågan från förbundet om dom ville ta en ledig plats i direktkvalet till allsvenskan.

Ordinarie tränarduon, Mikael Eklund och Martin Widroth, kunde inte leda laget med så kort varsel. Detta gjorde att Jesper Swedlund och Johan Ström fick kliva in.

För motståndet stod Vasalund och Degerfors avgjorde matchen redan i den första halvleken. Efter 43 spelade minuter var man i ledningen med 4–0.

– Vårt 1–0 mål föregås av att Vasalund har ett bra läge med nick i ribban efter en hörna och på efterföljande kontring gör vi det viktiga ledningsmålet. I mitten av halvleken börjar vi få ett bra grepp om matchen med längre bollinnehav och mer tålamod i vårt spel. Vi är effektiva i våra avslut och lyckas gå fram till en 5–0-ledning inför halvtidsvilan. I andra halvlek så bevakar vi matchen och jobbar hårt i vårt försvarsspel för att stänga ytor och vara starka i boxen, säger Swedlund till Degerfors akademis hemsida.

Han fortsätter:

– Det är mycket imponerande att se killarnas mentala styrka att ställa om till en avgörande match med så kort varsel.

Målen fortsatte att ramla in i andra halvlek och Degerfors vann till sist med 7–0. Akademichefen Peter Palmqvist var, så klart, väldigt nöjd med avancemanget.

– Det är förstås mycket glädjande att vi gavs denna chans och att grabbarna verkligen tog den på bästa sätt. Det visar att vi har en stark verksamhet med bra tränare i alla våra akademilag där spelarna hela tiden utvecklas och har en bra träningsmiljö. Detta är möjligt genom att vi har bra träningsgrupper och efter en sådan här seger och avancemang så ska alla känna sig delaktiga, oavsett om man deltog på planen eller var vid sidan om, alla är lika viktiga för att gruppen ska utvecklas.

Målskyttar: Hjalmar Smedberg 2, Marcus Nilsson 2, Isak Ekberg 2 och Isak Nyqvist.

Artikeltaggar

ArbeteDegerforsDegerfors IF JuniorFotbollJesper SwedlundJohan StrömMarcus NilssonMikael EklundPeter Palmqvist

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.