Hoppa till huvudinnehållet

Instagram felsöker avstängning av användare

Publicerad:
Många användare av Instagram har rapporterat problem med bildplattformen under måndagen. Arkivbild. Foto: Michael Dwyer/AP/TT

Flera användare av bildplattformen Instagram har rapporterat problem och företaget meddelar på måndagen att man "arbetar med frågan". Instagramanvändare har bland annat rapporterat att de har fått meddelanden om att de stängts av från den sociala medieplattformen, men ändå kunnat skrolla i sina bildflöden.

Andra har via Twitter uppgett att de helt stängts av från Instagram, och ytterligare ett antal användare har rapporterat att de plötsligt tappat följare – förmodligen eftersom deras konton varit stängda.

Det är oklart om det rör sig om ett internt problem hos Instagram, eller om bildplattformen har blivit hackad.

Instagram ägs tillsammans med Facebook av företaget Meta.

Artikeltaggar

ApparÅtgärderFacebookInstagramTrafikTwitter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.