Hoppa till huvudinnehållet

Männen som körde på polisbil har häktats

Publicerad:
Foto: Per Danielsson/TT

Två män greps efter att ha stoppats av polispatrull i norra Karlskoga den 26 oktober. Innan gripande hade de med flit kört in i en polisbil som spärrade deras väg så att polisbilen blev okörbar. Männen anhölls samma dag och har nu även häktats.

En man i 35-årsåldern från Hagfors och en man i 40-årsåldern från Borlänge har på sannolika skäl häktats för sabotage mot blåljusverksamhet, grovt vapenbrott och inbrottsstöld.

De två männen misstänks för ett inbrott som skett i Rockersholm i Nora kommun. Därefter ska de ha åkt mot Karlskoga och vid Granbergsdal i Karlskoga försökte polisen spärra av vägen med en bil och när förövarna kom körde de med flit in i en av polisbilarna så den inte gick att köra. Även männens bil gick sönder så de kunde gripas på plats.

Hittade vapen

När polisen gick igenom bilen påträffades gods från inbrottet, men även vapen.

– De misstänks nu grovt vapenbrott. Jag kan inte specificera vad vapenbrottet består av. Men de har inte hotat patruller med vapen, sa Lars Hedelin, presstalesperson vid Polisen.

Åklagaren skriver i häktningsframställan att det finns risk för att de båda männen genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning. Det finns även risk för att männen fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Åklagaren lägger fram att för grovt vapenbrott är inte föreskrivet lindrigare straff än fängelse i två år och att det är skäl till häktning.

Bestrider häktningen

Tingsrätten gick på åklagarens linje och häktade de båda männen.

Mannen från Borlänge bestrider häktningsyrkandet. Han erkänner inbrottsstöld. Däremot förnekar han grovt vapenbrott och sabotage mot blåljusverksamhet.

Mannen från Hagfors bestrider också häktningsyrkandet Han erkänner sabotage mot blåljusverksamhet. Övriga gärningar förnekas.

Åtal ska vara väckt senast den 11 november om inte någon part begär uppskov.

Artikeltaggar

ÅklagareÅtalBorlängeBrott, lag och rättHagforsHäktningarKarlskogaLars HedelinVapenbrott

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.