Hoppa till huvudinnehållet

Utmanande tider väntar för Moelven

Publicerad:
Moelven Valåsen i Karlskoga. Foto: Johan Blomquist/Moelven

Moelvenkoncernen redovisade ett bra resultat för tredje kvartalet.

– Men marknaden har förändrats, elkostnaderna stiger och det är osäkra tider, säger Moelvens koncernchef Morten Kristiansen i ett pressmeddelande.

Moelven, där Moelven Valåsen AB i Karlskoga ingår, omsatte 3 116 miljoner norska kronor (NOK) under tredje kvartalet, vilket är en minskning med 835 miljoner NOK jämfört med samma period 2021.

Rörelseresultatet för perioden uppgick till 229 miljoner NOK jämfört med 1 143 miljoner NOK tredje kvartalet föregående år.

De nuvarande utmaningarna, med lägre efterfrågan och ökade elkostnader, gör att man ser sig tvungna att dra ned delar av produktionen på sina sågverk och hyvlerier.

– För vissa av enheterna kan det bli en minskning på upp till 20 procent. Det gör att det krävs kostnadsanpassningar. Vi kommer att använda en del av den lediga kapaciteten för kompetensutveckling och andra uppgifter, säger Kristiansen.

Artikeltaggar

MoelvenMoelven Valåsen ABNäringslivSågverk

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.