Ledarkommentar: Kolla upp fakta Sjöstedt!

Insändare
PUBLICERAD:
Tony Ring (M) har synpunkter på en ledare av Susanne Sjöstedt i KT-Kuriren.
Foto: Stefan Gustavsson / SvD / TT
Kommentar till ledare: ”Låtsas som att man uppfyllt sitt vallöfte”.

Som ledarskribent har man stor frihet att skriva vad man vill eftersom ledartexten i huvudsak representerar skribentens åsikter. Men man har också ett ansvar att anstränga sig för att ta reda på fakta och att hålla sig till sanningen.

I sin senaste ledare har dessvärre Susanne Sjöstedt slarvad med att kolla fakta och kommer på så sätt fram till en felaktig slutsats.

Ledaren som kommenteras:

Det handlar om det bidrag till Karlskoga Ridklubb som kommunstyrelsen beviljade förra veckan och som hanterades på samma sätt som samtliga av det femtontal bidrag som vi betalat ut från kommunstyrelsens reserv för extraföreningsstöd under året. Eftersom Kultur- och fritidsnämnden inte hade möjlighet att hjälpa ridklubben fick jag frågan från förvaltningschefen om KS kunde bidra och vi kom gemensamt fram till vilken summa som skulle beviljas. Ridklubben önskade 60 000 till en häst och 80 000 till foder och vi valde att bevilja hela summan till hästen men hälften av foderkostnaden. Följaktligen var det vi lovade 100 000 och det var också det som var förslag till beslut vid nämndens sammanträde. För den som vill ha svart på vitt är det bara att läsa protokollen från kultur- och fritidsnämndens sammanträde 21 september samt kommunstyrelsens sammanträde 25 oktober och det hade varit tacknämligt om också Susanne Sjöstedt hade gjort det innan hon felaktigt beskyller mig för att bryta ett löfte.

Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.