Hoppa till huvudinnehållet

Gravsmyckning, gudstjänster och musik i allhelgonatid

Publicerad:
Foto: Anna-Stina Tallmyren

Degerfors Nysunds församling inbjuder till olika samlingar under allahelgonahelgen.

Man inleder fredagen den 4 november med den traditionsenliga Gravsmyckningsdagen i Åtorp. I församlingshemmet inbjuder syföreningen till kaffeservering. Nysunds kyrka är öppen för ljuständning.

Under lördagseftermiddagen är det två Ljus- och minnesgudstjänster i Degerfors kyrka där man tänder ljus och läser upp namnen på de som gått bort sedan förra allhelgona. Chrunakkvartetten bestående av Lisa Rehnberg, Malin Jenssen, Christer Jönsson och Anders Karlsson under ledning av Stefan Chrunak står för musiken. Kyrkomusiker är Sören Ågren. Under eftermiddagen är församlingshemmet öppet för kaffeservering. Fredens kapell kommer att vara öppet och där finns möjlighet att tända ljus.

Helgen avslutas med en Ljus- och minnesgudstjänst i Nysunds kyrka, där Nysunds kyrkokör under ledning av Stefan Chrunak står för musiken.

En vecka efter allhelgona blir det en föreläsning kring ämnet om att komma tillbaka till ett meningsfullt liv efter en svår förlust. Det är Kjell Westerlund som delar med sig av sina tankar och erfarenheter i Nysunds församlingshem i Åtorp.

Artikeltaggar

Degerfors kyrkaDegerfors-Nysunds församlingFamiljNysunds kyrka

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.