Hoppa till huvudinnehållet

Bekräftad korsbandsskada för Djurdjic: ”Opereras om tre-fyra veckor”

Publicerad:
Nikola Djurdic på båren efter skadan mot Värnamo. Foto: FREDRIK KARLSSON

Nikola Djurdjic har nu genomgått en magnetröntgen. Bilderna bekräftade att det handlar om en korsbandsskada.

– Han opereras om tre-fyra veckor, säger tränaren Andreas Holmberg.

Det var i den 16:e minuten i lördagens mållösa match mot Värnamo som olyckan var framme för Nikola Djurdjic.

Anfallsveteranen pressade en bollförande Robin Tihi, satte ner foten i backen i ett försök att bryta backens sidledspassning och skadade vänstra knät illa.

Degerfors IF gick på torsdagseftermiddagen ut med en bekräftelse om att det handlar om en korsbandsskada på sin hemsida.

Tränare Holmberg berättar att Djurdjic kommer att opereras om tre-fyra veckor.

– Man måste vänta tre-fyra veckor efter den här typen av skada. Hur det kommer sig – det är inte jag rätt person att svara på. Han kommer kämpa på. Han har starkt psyke och har haft den här typen av skador förut. Han kommer klara det här, säger Holmberg till tidningen.

Djurdjic om framtiden

Djurdjic, 36, tackade i en intervju med Sportbladet för stödet han har fått efter sin allvarliga skada.

– Definitivt, definitivt. Tro mig när jag säger att jag har fått väldigt många meddelanden. Det finns många bra människor runt omkring mig och jag är tacksam för det. Folk visar verkligen att de finns här för mig när något sånt här händer.

Djurdjic fick, i samma intervju, frågor om hur han ser på sin fotbollsframtid. Anfallaren har ett år kvar på kontraktet med Degerfors IF.

– Just nu är det inte tillfälle att tänka på det. Jag vill bara planera in operationen och ta det därifrån. Jag måste bara bli klar i huvudet och sedan se vad jag ska göra.

Sportbladet: Du vet inte om karriären kommer fortsätta?

– Nej, just nu vill jag inte tänka på det. Först vill jag fixa det här innan jag tänker på något annat.

Samtliga Djurdjics lagkamrater tränade för fullt under veckans tre inledande pass.

– Det känns bra, säger Andreas Holmberg.

”Det blir spännande”

Nu återstår endast två matchförberedande träningar, en på fredagen och en på lördagen, innan det är dags för sista omgången.

Degerfors åker ner mot Malmö efter lördagens genrepsträning.

– Det är en hel säsong som avgörs i en match, även om vi har en fallskärm också.

Holmberg syftar på att kval mot Öster är det sämsta av två möjliga scenarion. Det andra är att Degerfors håller sig kvar ovanför kvalstrecket och att Varberg kvalar.

Varberg spelar borta mot Sirius parallellt med Degerfors bortamatch mot Malmö.

– Det blir spännande, så klart.

Har du märkt någon skillnad på spelarna under veckan?

– Jag tycker de har varit avslappnade och att vi har haft roligt på träningarna samtidigt som vi har varit fokuserade. Det är ingen stor skillnad. Spelarna känns avspända och laddade.

Degerfors gick upp i sista omgången 2020 och klarade sig kvar i sista omgången 2021.

– Vi börjar bli experter på den här typen av matcher.

Korsbandsskada för Degerfors anfallsstjärna: ”Det suger”Trotjänaren vill avgöra igen: ”Får jag läge kommer jag vara redo”Fiasko eller succé på söndag: ”Antingen är du värdelös eller jättebra”Mycket fotbollssnack på samhället för Solberg: ”Häftigt att många bryr sig”Degerfors ”greve” inför rysaravgörandet: ”Det blir bussen hem och fira på Bosna”

Artikeltaggar

AllsvenskanAndreas HolmbergDegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrMalmöMotion och hälsaNikola DjurdjicOlyckorSportSportbladetTräningVärnamo

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.