Hoppa till huvudinnehållet

Branäs vinternyheter – nya liftar, backe och snösystem

Publicerad:
Branäs storsatsar inför vintern.
Branäs storsatsar inför vintern. Foto: Aron Eriksson

Branäs storsatsar inför skidsäsongen. Bland annat har man byggt nya liftar, en ny backe och ett nytt snösystem.

– Det blir en riktigt häftig vinter, säger Mikael Forsell, platschef i Branäs.

Den stora nyheten på skidorten är den nya liften Toppexpressen. Sexstolsliften kostade 85 miljoner kronor och förbättrar liftkapaciteten från Mattesdalen.

– Toppexpressen är vår absolut största nyhet. Den kommer gå från Mattestorp hela vägen upp och landar mellan toppstugan och gondolhuset. Den är redo för öppningen 16 december, säger Mikael Forsell.

I Mattesdalen ger också en ny parklift de yngre bättre tillgång till Pepsi Funpark – som fått ett nytt koncept.

En helt ny backe gör dessutom premiär i vinter. Den blåa backen Kroken och knappliften Strömmen ligger precis bredvid en annan barnfavorit, Nintendo Land.

– Kroken, och framför allt Strömmen kommer vara väldigt viktig för oss. I det området har vi stolliften Sjöxpressen sedan tidigare, men den har vi tvingats stänga vid vissa vindar. Nu har ni ytterligare en lift där man kan ta sig hela vägen upp till långsvängen.

Ett nytt snösystem har också installerats.

– Vi har lagt väldigt mycket pengar på att utveckla det i år. Snösystemet handlar om att få vatten från Klarälven upp till backen och göra det till snö.

Artikeltaggar

BranäsFritid och livsstilMikael ForsellSnöVinter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.