Hoppa till huvudinnehållet

Campos hoppas ersätta Djurdjic i DIF-elvan: ”Känner mig i bra form”

Publicerad:
Diego Campos under uppvärmningsövningen kvadraten på fredagens träning.
Diego Campos under uppvärmningsövningen kvadraten på fredagens träning. Foto: Dennis Pavlovic

Diego Campos spelade till vänster i anfallet när Degerfors spelade elva mot elva på fullstor plan under fredagens träning.

– Jag hoppas jag får starta. Jag tränar väldigt hårt för att starta varje match, säger Campos inför avgörandet i Malmö.

Kvadraten följdes upp av ytterligare uppvärmning följt av ”possession” och tvålagsspel.

När tvålagsspelet var till ända var ställningen oavgjord. Straffar fick avgöra och där segrade Diego Campos röda lag.

– Vi vill alltid vinna. Det spelar ingen roll om det är match eller träning, jag vill alltid att mitt lag ska vinna. Vi försöker hålla oss på nivå.

Var du någon gång nervös under straffläggningen?

– Nej, nej... Jag visste att jag skulle göra mål på min straff, säger Campos med ett skratt.

Vinnarlaget – som krävde en bild efter sin seger i straffläggningen.
Vinnarlaget – som krävde en bild efter sin seger i straffläggningen. Foto: Dennis Pavlovic

Spelarna skrattade gott under de mer lekfulla övningarna och såg avspända snarare än nervösa ut under fredagens träning – den näst sista inför söndagens allsvenska slutdrama.

– Spelare blir alltid nervösa närmare matchen, men vi tror på oss själva. Vi har spelat bra fotboll både hemma och borta. Nu är det en match till. Vi ska göra vår match och se vad som händer, säger Campos.

Degerfors körde två olika tvålagsspel under träningen.

Det andra genomfördes elva mot elva från straffområde till straffområde. Lagen var då mer ”mixade” sett till hur startelvan har sett ut under säsongen.

Det första tvålagsspelet spelades elva mot elva på fullstor plan. Då spelade nio av förra helgens startspelare i samma lag. Det laget kompletterades av Joe Gyau och Diego Campos och ställdes upp 3–4–3.

– Jag hoppas jag får starta. Jag tränar väldigt hårt varje match för att starta. Alla vill spela och vi gör vårt bästa på träningarna för att komma med i startelvan.

Campos startade i 13 av de 14 första matcherna i allsvenskan. Under höstsäsongen har han varit mer in och ut ur elvan.

– Jag blir inte glad när jag inte startar, men självklart är det tränarna som bestämmer och jag respekterar alltid tränarnas beslut.

Känner du dig redo om du får chansen från start mot Malmö?

– Självklart, självklart. Jag känner mig i bra form. De senaste matcherna har varit riktigt bra av oss.

Matchtruppen tas ut efter lördagens stängda genrepsträning.

Efter fredagens träning räknade tränarduon Solberg och Holmberg fortsatt med att kunna välja mellan samtliga spelare utom korsbandsskadade Nikola Djurdjic.

– Albin (Mörfelt) gick av i dag. Det var något med foten, men det ska inte vara något allvarligt. Alla ska väl vara uttagningsbara till matchen, som sagt, säger Solberg.

Tobias Solberg under fredagens träning.
Tobias Solberg under fredagens träning. Foto: Dennis Pavlovic

Trettondeplacerade Degerfors har två poäng och tio plusmål ner till Varberg, som ligger på kvalplatsen, inför slutomgången.

Realistiskt sett räcker det alltså med en poäng för Degerfors för att slippa kval.

– Vi går in för att vinna alla matcher. Sen ser man hur matchbilden är under matchen. Nu är det ett givet scenario, att det är bra med en poäng, men i slutändan går vi alltid in med ambitionen att vinna matchen från början. Vi kommer attackera.

Vad räknar du med för matchbild?

– Malmö har mycket boll i sina matcher. Dom vill diktera och styra matchbilderna. Det vore en dum gissning att tro något annat än att dom kommer försöka attackera direkt från start och försöka få med sig publiken. Det gäller att vi kan stå emot det.

Din svåger, Ola Toivonen, gör sin sista match i karriären... Vill du att han får speltid?

– Vill och vill... Det spelar ingen roll om han får speltid så länge vi gör vårt. Han behöver inte göra tre mål i alla fall, om man säger så. Eller det kan han väl göra i och för sig – om vi gör fyra.

Adam Carlén inför allsvenska avgörandet: ”Blir en riktig rysare”Petter Toivonen inför Olas sista match: ”Hoppas ju att han gör självmål”Bekräftad korsbandsskada för Djurdjic: ”Opereras om tre-fyra veckor”Fiasko eller succé på söndag: ”Antingen är du värdelös eller jättebra”Trotjänaren vill avgöra igen: ”Får jag läge kommer jag vara redo”Degerfors ”greve” inför rysaravgörandet: ”Det blir bussen hem och fira på Bosna”Mycket fotbollssnack på samhället för Solberg: ”Häftigt att många bryr sig”LISTA: Här är säsongens DIF-matcher vi minns bäst: ”Annars raka spåret ner”

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrDiego CamposMalmöNikola DjurdjicOla ToivonenSportTobias SolbergTräningVarberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.