Hoppa till huvudinnehållet

Luka vann värmländsk duell – ett steg närmare final

Publicerad:
Topp sex i Idol 2022. Nu är de bara fem. Luka Nemorin gick vidare även ikväll.
Topp sex i Idol 2022. Nu är de bara fem. Luka Nemorin gick vidare även ikväll. Foto: Nathalie Ulinder Cuti

Trots bekymmer med en efterhängsen förkylning lyckades Luka Nemorin sätta tonerna rätt i kvällens fredagsfinal i Idol 2022 – och är nu topp fem.

Det var efter förra fredagens succé med Be alright, duetten som Luka gjorde tillsammans med Dean Lewis, som den 21-årige kristinehamnaren drog på sig en förkylning.

Hela veckan har förkylningen hämmat repetitioner och förberedelser, men när det väl var skarpt läge visade Luka framfötterna igen.

Covern på Lewis Capaldis Bruises, som Luka för övrigt har släppt som singel på Spotify, fick beröm av juryn. Enda kritiken fick Luka av Kishti Tomita som tyckte att han borde utmana sig själv lite oftare.

När det var dags för juryns val så stod det klart att Katia Mosally hade valt James Arthurs Impossible till Luka. Men han slet lite med tonerna och Katia konstaterade att förkylningen kanske hade gått ut lite över repetitionerna, och Luka höll med.

Omröstningen är alltid en rysare, speciellt med tanke på att den stora finalen i Tele2 Arena bara är tre veckor bort. Den här fredagen blev inget undantag.

Förra veckan gick Luka vidare direkt men den här gången fick han återigen finna sig i att hänga löst.

Till sist stod det klart att det skulle bli en värmländsk duell om avancemanget till topp fem, och det var Luka Nemorin som drog det längsta strået. Ida Hallquist från Kil tvingades lämna tävlingen.

Nästa fredagsfinal i TV4 sänds den 11 november.

Artikeltaggar

IdolKritikLuka NemorinMusikOmröstningarSamhälleSpotifyTele2 ArenaVal

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.