Hoppa till huvudinnehållet

RIK förlänger med nyckelspelare: ”Väldigt positivt – kulturbärare”

Publicerad:

RIK Karlskoga har redan gjort klart med två nyckelspelare när laget ska göra en nystart i division 1.

Backen Hanna Sahlén och mittfältaren Jenny Tropp.

RIK:s vice ordförande Ralf Sundhäll säger:

– Det känns väldigt positivt då det handlar om två kulturbärare som är mycket viktiga pusselbitar både på och utanför planen.

Båda spelarna har skrivit avtal på 2+1 år.

Hanna Sahlén.
Hanna Sahlén. Foto: PELLE BÖRJESSON

– Jag har försökt sluta många gånger men det går inget bra, säger Hanna Sahlén med ett skratt.

– Mitt hjärta finns i RIK och jag vill fortsätta satsa här. Jag hoppas att mitt knä, som förstörde stora delar av den här säsongen, tillåter en återkomst. Hittills har det känts lovade. Jag vill dessutom själv bestämma när jag spelat färdigt. Det ska inte en knäskada göra, fortsätter hon.

Jenny Tropp.
Jenny Tropp. Foto: PELLE BÖRJESSON

Jenny Tropp motiverar sitt beslut att fortsätta så här:

– Jag känner att det är något riktigt bra på gång här i klubben. Det vill jag vara en del av. Även i mitt fall handlar det om att jag måste bli återställd efter knäskada. Att klubben redan gjort klart med Dennis Fransson som tränare känns mycket bra.

Hanna Sahlén nickar instämmande.

Även hon har fått ett positivt intryck av nye tränaren som båda tror kommer bidra till framgångar för klubben i deras hjärta.

RIK har sedan tidigare klart med en spelare som har kontrakt även över 2023: unga framtidsspelaren Lova Sandahl.

Operation för Sahlén – säsongen är över: "Tar det säkra före det osäkra”Lagets fjärde allvarliga knäskada i år: ”Både korsband och menisk”RIK-kaptenen opererad i onsdags: ”Inget bestämt om framtiden”Han blir ny tränare för RIK Karlskoga – treårskontrakt: ”Åter spela i elitettan”RIK avslutade tung säsong som vinnare – lämnade jumboplats: ”Mycket hjärta”

Artikeltaggar

FotbollHanna SahlénJenny TroppKilsta IPRalf SundhällRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.