Hoppa till huvudinnehållet

Adam Carlén kan ha gjort sin sista match i Degerfors: ”Får se vad som händer”

Publicerad:
Adam Carlén var rejält omplåstrad efter matchen. Foto: Fredrik Narvelid

Mittfältsmotorn Adam Carlén kan ha gjort sin sista match i Degerfors IF.

– Jag har inte tänkt så mycket på framtiden. Vi får se vad som händer helt enkelt, säger han efter det säkrade kontraktet på Eleda Stadion.

Adam Carlén tvingades lämna planen i mitten av den andra halvleken. Detta efter att han krockat med mittbacken Gustaf Lagerbielke.

– När jag fick smällen kändes det som att näsan gick sönder. Den är inte bruten men ganska svullen. Det kan vara någon spricka. Skönt att det inte var någonting värre. Det var bara att lappa ihop med häftapparat och ut och köra igen, säger Carlén.

Han hade inte tvekat på att ta samma smäll igen.

– Med tanke på hur matchen slutade i dag hade jag gjort det varje dag i veckan.

Debut 2019

Carlén gjorde debut i Degerfors A-lag sommaren 2019 mot Varberg på bortaplan. Nu löper kontraktet ut.

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag har haft fullt fokus på att göra en bra säsong. Målet har bara varit på att hålla kvar Degerfors i allsvenskan och nu har vi fixat det. Precis vad vi förtjänar.

– Jag har haft fina år i Degerfors och vi får se vad som händer. Det kommer att bli bra vilket som. Det är skönt att ha en agent som sköter allting.

Carlén har inte heller tänkt tanken på att spela i en annan allsvensk klubb.

– Jag vet faktiskt inte. Vi får se vad som händer under dom närmsta månaderna. Det blir spännande att se.

Om matchen mot Malmö säger han så här:

– Första halvlek var riktigt bra. Vi spelade precis så som vi ville. Höll i bollen bra och kom rättvända. Hade vi inte löst det här i dag hade jag varit riktigt arg och besviken eftersom vi skapade så många målchanser. Eftersom Sirius inte gjorde jobbet var det skönt att vi ändå löste det själva. Att få med sig en poäng från Malmö borta är väldigt starkt.

– Det har varit en tuff och lång säsong. Framför allt våren. Det var väldigt starkt av oss att vända på det. Vi gick ihop som grupp och att avsluta säsongen med elva matcher utan förlust är imponerande. Jag är stolt över att vara en del av den här gruppen. Vi har steppat upp vecka efter vecka. Det har varit finaler hela tiden och att vi fixade detta är enormt bra gjort.

Lagerbielke om framtiden: ”Hoppas spela i Degerfors igen”Rörd Toivonen hyllad efter karriärens sista match – själv tackade han DIF förstRasmus Örqvists mål räddade nytt kontrakt: ”Otrolig lättnad”Bertilsson lämnar DIF: ”Fortsätter spela fotboll”Holmberg efter nytt lyckligt slut: ”Känslorna rusade upp och ner”Kontraktsläget i DIF-truppen – så många kan lämna: ”Vi vill förlänga”DIF kvar i allsvenskan utan kval efter stort drama – målskillnad räddar laget

Artikeltaggar

Adam CarlénDegerforsDegerfors IF HerrFotbollIK Sirius BKMalmöSportVarberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.