Hoppa till huvudinnehållet

Lex Maria-utredning om Karlskoga lasarett avslutas

Publicerad:
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Inspektionen för vård och omsorg, Ivo har granskat en lex Maria-anmälan som rör en avdelning på Karlskoga lasarett. Ivo avslutar nu ärendet, och konstaterar att vårdgivaren har vidtagit de åtgärder som har behövts.

Anmälan handlar om en patient som varit med om en cykelolycka där man på en klinik på Karlskoga lasarett missat en leverskada. Ingen datortomografi utfördes. Patienten försämrades på väg hem och återkom till lasarettet. Nu gjordes en datortomografi och de kunde då se en leverskada. Patienten transporterades till USÖ i Örebro för vård och behandling.

Ivo bedömer att vårdgivaren fullgjort sin skyldighet att utreda och anmäla händelser som har medfört eller hade kunnat medföra en allvarlig vårdskada.

Artikeltaggar

InspektionerIvoKarlskogaOmsorgÖrebroVårdVård och omsorgVårdskada

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.