Hoppa till huvudinnehållet

Stort intresse för invigning av nya regementet: ”Biljetterna tog slut på tre dagar”

Publicerad:
Reporter Magnus Carlsson
Magnus Carlsson
magnus.carlsson@nkp.se
Viktoria Cassersten är kommunikationschef för A9 i Kristinehamn.
Viktoria Cassersten är kommunikationschef för A9 i Kristinehamn. Foto: Magnus Carlsson

Invigningen av det nya regementet är bara några veckor bort och intresset är stort. Biljetterna tog slut i princip direkt och responsen i övrigt är enligt kommunikationschef Viktoria Cassersten överväldigande.

– Vi känner oss verkligen välkomna. Det är positiva kommentarer både på gatan och i sociala medier, säger Viktoria Cassersten.

Vilka är det som kommenterar?

– Det är både tidigare värnpliktiga som kommer med gamla lumparminnen och vanligt folk som tycker att det är roligt att vi är tillbaka.

Invigningen kommer att ske i Brogårdshallen och är uppdelad på två dagar. Lördagen den 3 december ger Arméns musikkår en konsert och på dagen efter sker den formella invigningen.

– Vi släppte 230 biljetter till vardera evenemanget och de tog slut på tre dagar, berättar Viktoria Cassersten.

Utan att veta helt säkert tror hon att det är många som har valt att skaffa biljetter till båda dagarna. För de som blivit utan biljett kommer det att vara möjligt att följa invigningen ändå:

– Vi kommer att livestreama invigningsceremonin, men inte konserten.

Viktoria Cassersten ber att få återkomma med det slutliga programmet för invigningen då en del detaljer återstår att lösa.

Klart är i alla fall att man efter avslutad invigningsceremoni kommer att visa artilleriets fordon i stadsparken.

– Och Kristinehamns kommun visar utställningen Lumparminnen i anslutning till vår förevisning, säger Viktoria Cassersten.

Hon berättar att kommunen i högsta grad är delaktig i invigningen och att det finns ett bra samarbete parterna emellan.

Läs också:

Regementet växer enligt plan: ”Inte lätt att vara rastlös”Kunglig glans vid A9-invigning: ”I nuläget är Carl Philip planerad”

Artikeltaggar

A9BrogårdshallenFörsvarInvigningarKonserterKristinehamnKristinehamns kommunViktoria Cassersten

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.