Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Kan inte tycka vad man vill i Degerfors

Publicerad:
Signaturen ”Inte fotbollsfantast” menar att det inte går att ha kritiska åsikter om Degerfors IF om man bor i Degerfors. Foto: Anna-Stina Tallmyren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jovisst är det bra för Degerfors IF att dom spelar allsvenskt nästa år också. Enligt politikerna i byn så är det bra för kommun också, företag och folk flyttar hit, ekonomin blir bara bättre och bättre.

Men för oss som bor här och har bott ett tag, och inte är fotbollsintresserade så är det ingen dans på rosor. Har man åsikter om DIF så blir man hotad både på nätet och IRL, tycker man att kommun satsar för mycket skattemedel på Stora Valla så blir det samma sak. Man blir ombedd att flytta, hålla käften och blir kallad för det ena och andra.

Nu när DIF är kvar i allsvenskan så firades det med raketer, bengaler och en jiddra massa liv i centrum. Ja, det är bara i Degerfors man inte behöver följa lagen när det gäller fotbollen och DIF. Samma sak under pandemin; inget gällde annat än firande. Man ser inte ofta poliser här om det inte är fotboll, då väller dom in.

Man får inte parkera på gräsmattorna vid Kanada skogen om det inte är fotboll. Det finns undantag då det gäller fotbollen. Att bo i Degerfors för oss som anser att livet består av annat än fotboll har blivit ett helvetia.

Kommunledningen som inte trodde på att DIF inte följde lagen dansar vidare efter deras visselpipa. Killen som myntade Tro på det han var inte ens värd sina semester pengar utan att ta saken till Tingsrätten. När ordförande uppger att 50-70000 människor varit här under matcherna och gynnat företagen så saknas faktarutan. Men det är så man får folk att flytta hit, företag att satsa stort, enligt dom som tror och anser sig veta. För oss andra är det rent ut sagt mobbning om man har en åsikt om fotboll i Degerfors.

Inte fotbollsfantast

Artikeltaggar

ÅsikterDansDegerforsDegerfors IF HerrInsändareKanadaMobbningSemesterStora Valla