Hoppa till huvudinnehållet

Ny skada i BIK Karlskoga som saknar sju spelare mot Västerås

Publicerad:
Logan Cockerill åkte på en smäll mot Modo och missar fredagens match mot Västerås. Foto: Kajsa Juslin

BIK Karlskoga har åkt på ytterligare en skada och saknar sju spelare inför fredagens bortamatch mot Västerås.

– Vi har vunnit tidigare när vi haft många borta. Jag tycker det är gott mod hos grabbarna, säger tränaren Karl Helmersson.

På skadelistan sedan tidigare återfinns Sebastian Collberg, Juliuz Persson, Åke Stakkestad och Gustav Willman Borvik.

I lördags åkte Logan Cockerill på en smäll mot Modo.

– Det handlar om en överkroppsskada och han blir borta ett tag, säger Helmersson.

Backen Johan Larsson har varit sjuk under veckan och Ludwig Persson är på landslagsuppdrag.

Närmast spel igen är Willman Borvik.

– Han har haft ett par bra dagar och inte åkt på några bakslag. Han följer stegen man ska göra så får vi ta det därifrån.

– Vi har vunnit tidigare med många spelare borta så jag ser det inte som något konstigt egentligen. Det har varit bra fart på träningarna under veckan. Det är gott mod i grabbarna. Vi har tagit poäng i åtta av dom nio senaste matcherna.

”På rätt väg”

BIK kommer från två raka övertidsförluster mot Modo respektive Mora.

– Jag tycker att vi är på rätt väg i spelet. Vi skapar många chanser för att vinna matcherna. Det är ett kvitto för oss att det ser bra ut. Sedan är det klart att det måste till ett par mål till för att knyta ihop säcken. Hade inte spelet sett bra ut hade jag varit mer orolig.

– För oss handlar det om att vi måste orka jobba vidare och tro på det. Då kan pucken lika gärna studsa åt rätt håll. Vi ska bygga vidare på prestationerna som vi gjort i de senaste matcherna.

Under fredagskvällen väntar Västerås på bortaplan. Lagen har mötts en gång tidigare och då vann VIK med 4–2 i Nobelhallen.

– Det är lite derbykänslor så det är bara ut och gasa. Det blir viktigt att boxplay fortsätter att fungera. När det är målsnålt måste vi få till powerplay. Det har vi tryckt och tränat på under veckans gång. Jag hoppas att det trillar in någon puck i den spelformen.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagGustav Willman BorvikIshockeyJuliuz PerssonKarl HelmerssonLogan CockerillModoMoraMotion och hälsaNobelhallenSebastian CollbergTräningVästerås

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.