Hoppa till huvudinnehållet

Öl återkallas – burkarna kan brista

Publicerad:
Två ölsorter återkallas sedan man funnit risk att burkar kan spricka. Arkivbild
Två ölsorter återkallas sedan man funnit risk att burkar kan spricka. Arkivbild Foto: Stian Lysberg Solum

Stigbergets bryggeri i Göteborg återkallar sina ölsorter Session IPA och Just as amazing haze, skriver företaget på sin hemsida. Orsaken är efterjäsning som innebär risk för att förpackningarna brister.

Beslutet gäller hela partiet av de nämnda sorterna, både folköl och starköl, och kommer med anledning av incidenter med läckande och deformerade burkar. "Uppsvällda burkar bör hanteras med stor försiktighet då det kan finnas risk för att burken brister", skriver företaget. Risken gäller främst burkar som förvarats varmt en längre tid.

Artikeltaggar

BryggerierMat och dryckStigbergetÖl

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.