Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Behövs en jaktaffär i Degerfors

Publicerad:
Signatuern <strong id="strong-c6831aef54a49611a0b0e9d43e6fe7e2">Mr. Dixie Normous vill ha en jaktaffär i Degerfors.</strong>
Signatuern Mr. Dixie Normous vill ha en jaktaffär i Degerfors. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I nuet finns det ingen jaktbutik i Degerfors och det kan vara mycket dåligt. Nu när bensin och diesel priserna går upp så har inte alla råd med att åka mer en 6 mil varje gång de ska handla jaktgrejor. Det är då mitt förslag kommer in och det är att jag tycker att man ska ha en jaktbutik i Degerfors för då behöver inte hela plånboken brännas för bensin eller diesel.

Men vissa kanske har pengar så det räcker åt bränsle för bilen. De kan ha mycket pengar men kanske inte mycket tid. Så de kanske inte har tid med att åka 40-60 min till Örebro eller Karlstad för att komma till en riktig jaktaffär. Så de lite äldre personerna som jagar vill nog hellre spendera tiden i skogen en att åka bil.

Men hur och vem ska bygga jaktaffären då? Man kan ta en lokal som redan är byggd och sen får kommunen köpa in varorna och den som kan och har utbildning får jobba i butiken.

Men tänk om någon snor vapen och skjuter alla på stan tänker kanske vissa personer. Jo då kan man ha ett kassavalv i butiken som alla vapen och de mesta av ammunitionen ligger i och då kan ingen ta något.

Om det finns mer jaktgrejor i närheten så kan det bli fler som vill jaga och då kan de få eget kött.

Kommunen eller någon ni måste fixa det här.

Mr. Dixie Normous

Artikeltaggar

ÅsikterBensinButikerDegerforsDieselInsändareJaktKarlstadÖrebroVapen