Hoppa till huvudinnehållet

Luka och Alva träffades strax innan audition – nu gör de Idolresan ihop

Publicerad:
Luka Nemorin och Alva Thorin gör Idol-resan tillsammans, men längtar just nu efter en lugnare vardag och mer tid tillsammans. Foto: Privat

De träffades under en utekväll i Karlstad och blev ett par långt innan Idol-äventyret började för Luka Nemorin från Kristinehamn.

Allt som hänt sedan dess har varit både fantastiskt och lite omtumlande för Luka och flickvännen Alva Thorin, 20.

– För mig kommer han ju alltid att vara bara Luka, säger Alva.

Det är snart ett år sedan som Luka och Alva blev ett par. Men de kände såklart till varandra sedan tidigare.

– Så är det ju i Kristinehamn. Alla känner alla, konstaterar Alva.

Då var Luka bara Luka. Han hade ännu inte fått titeln Idol-Luka, och i bakgrunden fanns det bara något vagt snack om en förestående Idol-audition i Stockholm.

– Jag tror att nästan alla i stan hade hört talas om att han skulle vara med i Idol, men när vi träffades så var det inte något som vi pratade särskilt mycket om förrän det verkligen var dags.

Tack vare sitt jobb som handläggare på Arbetsförmedlingen har Alva haft möjlighet att jobba en hel del på distans under hösten, en chans som hon har tagit till fullo. Allt för att kunna vara så mycket tillsammans med Luka som möjligt under veckorna.

Luka Nemorin sjunger Bruises under den sjätte fredagsfinalen av Idol 2022.
Luka Nemorin sjunger Bruises under den sjätte fredagsfinalen av Idol 2022. Foto: Christine Olsson / TT

– Allt det här är superroligt och jag stöttar honom till 110 procent förstås. Men hade inte allt det här med Idol hänt så hade det inte spelat någon roll för oss. För mig är han bara Luka, säger Alva.

Hon tycker att det är lite svårt att greppa hur stort allt har blivit. Kameror, uppmärksamhet och kändisskap. Folk på stan som vill stanna och ta bilder. Både Alva och Luka har trappat ner sin användning av sociala medier, för att kunna behålla fötterna på jorden.

– Det blir lätt lite överdrivet och även om man tänker att man inte ska ta åt sig av allt som skrivs så gör man ju det i alla fall. Det blir en bubbla och det är nog bra att kunna ta sig ur den så ofta som möjligt. Jag och Luka betyder mycket för varandra, säger Alva.

Luka är väldigt glad för att han har kunnat ha Alva vid sin sida under veckorna.

– Vi kompletterar varandra jättebra och jag är så tacksam för det.

Alva håller med.

– Man är helt slut efter en vecka i Stockholm. Jag är ju en småstadstjej, säger hon.

Har ni någon ”egen” låt?

– Ja, den här låten som han sjöng på sin audition, Restless, den har han skrivit till mig. Den ligger oss verkligen nära om hjärtat, säger Alva.

Tyvärr missade hon Lukas audition eftersom hon var på Cypern just då.

– Men vi hördes ju på Facetime varje dag, och jag tycker att det var väldigt gulligt av honom att välja just den låten.

Luka berättar om hur låten kom till.

– Jag hade suttit och skrivit på den här låten i några veckor men det var något som fattades. Sen var jag hemma hos Alvas familj. Jag satt där och spelade och försökte få till låten. Det var då som sista versen trillade in. Jag spelade in den direkt på telefonen och åkte hem till pappa för att spela upp den för honom.

Men pappa Thomas var lite tveksam till att Luka tänkte köra låten på sin audition.

– Han var lite så här ”du vet hur det kan vara med egna låtar”. Men jag hade bestämt mig, ”nej jag ska köra den.” Och det är väl en av anledningarna till att jag står här idag.

Luka Nemorin är topp fem i Idol 2022. Framgångarna har gjort honom till kändis.
Luka Nemorin är topp fem i Idol 2022. Framgångarna har gjort honom till kändis. Foto: Joakim Magnusson

Och när kommer den på Spotify?

– Haha, ja det är ju tanken förstås. Jag behöver bara hitta rätt producent först. Men just nu är det så mycket med allt annat.

I veckans fredagsfinal är det kärlekstema men Luka väljer då att rikta blicken mot en annan typ av kärlek: den mellan riktigt goda vänner, och den mellan en far och en son.

– Först ska jag sjunga Smile av Benjamin Ingrosso. Den gör jag till Noel Skan som är min bästa vän. Vi har känt varandra sedan vi var ett år. Det är alltid till honom jag vänder mig först. Han har verkligen förtjänat att bli hyllad. Alla som har en riktigt bra vän vet vad jag menar, säger Luka.

Den andra låten blir brittiska alternativrockbandet Keanes Everybody’s changing från 2004.

– Pappa har alltid lyssnat mycket på Keane. Det ger mig en bra känsla bara. Och pappa blev glad när han fick höra att jag skulle köra Keane såklart. Det kommer att passa min röst bra.

Keane
Keane

Förra fredagen hängde Luka löst igen. Då hade han haft förkylningsbekymmer hela veckan.

– Första låten gick bra tycker jag, men den andra låten... det klippet har jag inte tittat på efter sändningen.

Nu är Luka frisk igen och har kunnat repa som vanligt.

– Jag tar det som det kommer, säger han lugnt inför fredagens rysare.

Både Luka och Alva njuter av lugnet hemma i Kristinehamn så fort de hinner. Bara få umgås med familjen, äta en god middag tillsammans och kanske gå på stan en sväng. När Idol-resan är över hoppas de på att kunna ta det lite lugnt ett tag. Bara vara.

– Nu håller vi på och flyttar så det är en del att greja med där. Men att få ta ledigt en månad efter det här vore nog bra. Det är väldigt mycket hej och hej då hela tiden. Man flänger runt. Jag har dåligt samvete för det hela tiden. Nu har vi pratat om att åka iväg på någon resa under nästa år. Det ska vi göra, säger Luka Nemorin.

Fredagsfinalen i Idol sänds den 11 november klockan 20.00 i TV4.

Luka vann värmländsk duell – ett steg närmare final

Artikeltaggar

ArbetsförmedlingenIdolKärlekKristinehamnLuka NemorinMusikRestlessSpotifyStockholmTV4

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.