Hoppa till huvudinnehållet

Mustaschkampen på Davids: ”Alla bidrag är viktiga”

Publicerad:
Reporter Anders Hestad
Anders Hestad
anders.hestad@kt-kuriren.se
Pär Rosenqvist och Johan Rosenquist på Davids träningscenter hoppas att insamlingen till Prostatacancerförbundet ska ge en slant.
Pär Rosenqvist och Johan Rosenquist på Davids träningscenter hoppas att insamlingen till Prostatacancerförbundet ska ge en slant. Foto: Anders Hestad

Davids träningscenter är en av många verksamheter som deltar i Mustaschkampen i år.

– Under kommande vecka har vi vår speciella insamling här, berättar delägaren Pär Rosenqvist, som själv drabbats av prostatacancer.

Pär är en av många som lever med prostatacancer, som är Sveriges vanligaste cancerform. Varje dag får 27 män diagnosen. Mustaschkampen är Prostatacancerförbundets kampanj för att med både humor och allvar samla in pengar för att bidra till forskning, utveckling och bättre vård.

– För oss är det en självklarhet att vara med och sprida information. Men givetvis också att samla in pengar, menar Johan Rosenquist, delägare i gymmet.

En stor slant

Den stora insatsen för att samla in pengar görs kommande vecka. För att underlätta insamlingen kopplas den ihop med ett lotteri.

– Alla som skänker minst 50 kronor är med i utlottningen. Det är företag som skänkt alla priser, säger Pär.

Pär och Johan hoppas att insamlingen ska ge en slant.

– Om jag inte minns fel fick vi ihop cirka 30 000 kronor förra året. Det kan väl vara något att försöka slå. Men självklart är alla bidrag viktiga, stora som små, menar Pär.

Insamlingen pågår hela november.

Läs också:

Pär kämpar mot prostatacancern: "Jag ger inte upp”

Artikeltaggar

DiagnoserForskningMustaschkampenProstatacancerförbundetSpelVård och omsorg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.