Hoppa till huvudinnehållet

Flera klubbar efter Elin Berggren: ”Får se vad som händer”

Publicerad:
Elin Berggren vet inte om hon blir kvar i RIK Karlskoga eller inte.
Elin Berggren vet inte om hon blir kvar i RIK Karlskoga eller inte. Foto: Fredrik Narvelid

Elin Berggren beskriver årets säsong i RIK Karlskoga som en berg- och dalbana. Om mittbacken blir kvar i klubben vet hon inte än.

– Just nu vill jag bara ta det lugnt. Sedan får vi se vad som händer. Jag stänger inga dörrar, säger hon.

Elin Berggren presenterades av RIK Karlskoga i slutet av januari. Drygt en månad senare stod det klart att klubben tackat ja till en plats i elitettan.

– Vi visste att det skulle bli tufft när vi valde att tacka ja till platsen. Alla var med på noterna. Det har varit otroligt tufft för hela laget och för mig själv. Både psykiskt och fysiskt. Det är en erfarenhet som vi får ta med oss. Det är ingenting som vi ska ångra. Vi har lärt oss väldigt mycket, säger Berggren.

Det var framför allt alla insläppta mål som påverkade Berggren psykiskt.

– Och att vi förlorade många matcher. Det är klart att det känns. Ju längre säsongen gick desto tröttare blev man rent mentalt. Vi gick in med inställningen att vi skulle vinna och när man åkte på smäll efter smäll. Då blir det jobbigt.

Var det tuffare än du trott?

– Jag har ju spelat i elitettan tidigare så jag visste att det skulle bli tufft. Men kanske inte så här. Vi fick verkligen en käftsmäll i början med några storförluster.

– Det har också varit tufft med så många tränarbyten. Det blir inte lätt när de kommer in nya röster även om vi behövt det. Mot slutet tycker jag ändå att vi visade att vi är ett lag som man kan räkna med.

Hur ser du på säsongen för egen del?

– Det är svårt att säga. Jag är mittback och vi har släppt in många mål. Många gånger blir det extra ögon på just backlinjen och målvakten. Jag tycker själv att det har varit en lärorik säsong. Jag har fått möta väldigt många bra spelare.

– Framför allt är jag tacksam över att jag varit skadefri och kunnat spela så många matcher. Det har varit det viktigaste för mig. Jag har varit väldigt skadedrabbad och haft problem med mitt vänstra knä. Det är fortfarande lite strul ibland men det går att spela.

Många timmar i bilen

Berggren, som pendlat från Råda hela säsongen, säger så här om sin framtid:

– Just nu vet jag inte vad jag vill göra. Jag stänger inga dörrar. Jag vill ta det lugnt ett tag och sedan får vi se. Jag behöver landa lite i den här säsongen innan jag är redo för nästa.

– Gällande att pendla har det varit tufft. Speciellt nu under hösten när det blivit mörkt och det stod klart att vi skulle åka ur.

Att RIK åkte ur är ingenting som påverkar hennes beslut om klubb till nästa säsong.

– Nej, jag gick till RIK och trodde att jag skulle spela i division 1. Nu känner jag att jag kan spela även elitettan. Vi får se vad det blir helt enkelt.

Klubbar från division 1 och elitettan har hört av sig till mittbacken. Berggren vill inte nämna några namn.

– Vi får se hur allt känns lite längre fram.

Artikeltaggar

Elin BerggrenFotbollRådaRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.