Hoppa till huvudinnehållet

Niclas Mendritzki ny tränare i Strömtorps IK: ”Oerhört nöjda”

Publicerad:
Niclas Mendritzki är klar som ny tränare för Strömtorp. Foto: Dennis Pavlovic

Niclas Mendritzki tar över som tränare för division 3-klubben Strömtorps IK. Det meddelade klubben på sina sociala medier under måndagen.

– Det blir lite som att komma hem, säger Mendritzki.

Mendritzki har Strömtorps IK som moderklubb och har tränat laget tidigare. Han och Petter Toivonen kvalade tillsammans upp Strömtorp i division 3 hösten 2015 för att åka ur redan säsongen därpå.

”Mende” blev kvar i SIK till efter säsongen 2017. Då lämnade han för att fortsätta i Degerfors IF:s akademi.

Där har han varit huvudtränare för klubbens P17-lag.

– Det blir ett miljöombyte och ett annat tänk. Nu blir det mer tävling på riktigt. I Degerfors har det varit mer jobb med individen och åt det hållet. I Strömtorp är det poängen som räknas så det ska bli roligt, säger ”Mende”.

Han fortsätter:

– Det har varit jäkligt kul att jobba med talanguteckling men samtidigt har man saknat det där med att spela med det absolut starkaste man har hela tiden. Båda delarna har sin charm och tiden i Degerfors har varit väldigt lärorik.

”Mende” tycker att det är för tidigt att prata om målsättning.

– Vi vet inte hur det kommer att se ut. Om jag förstått rätt kommer den större delen av spelarna att fortsätta. Vi har ett ungt lag. Ett lag för framtiden. Jag tycker att det ser ljust ut.

”Som att komma hem”

Han kommer att fortsätta träna Degerfors P17-lag fram till och med årsskiftet.

– Vi har ligacupen kvar. Jag får se om det går att köra något parallellt. Annars blir det Jimmy Andersson och Christoffer Wiktorsson som styr träningarna tills vidare.

Trots att han varit ifrån klubben i några år har han stenkoll.

– Jag har tittat alla matcher som jag kunnat. Nu blir det lite som att komma hem. Även om jag har varit i Degerfors mer än i Strömtorp så är SIK ändå min moderklubb. Det känns väldigt bra.

Han ser fram emot två matcher lite extra säsongen som kommer – derbyn mot KB Karlskoga.

– Det blir roligt och det brukar bli publikmatcher. Jag är också väldigt god vän med Stefan Blom, Henrik Lilja och Johan Martini som är i KB:s tränarstab.

Håkan ”Dala” Ågren om tränarrekryteringen:

– Vi är oerhört nöjda med att knyta upp ”Mende” som är Uefa A-utbildad och SIK:are sedan barnsben.

Uppgifter: Han ersätter Toivonen som tränare i StrömtorpAvslöjar: Petter Toivonen klar för Degerfors IF:s damlagToivonen har presenterats av DIF: ”En perfekt kandidat”

Artikeltaggar

AkademiDegerfors IF HerrFotbollNiclas MendritzkiPetter ToivonenStrömtorpStrömtorps IK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.