Hoppa till huvudinnehållet

Serie med dieselstölder vid industriområde i Karlskoga

Publicerad:
Flera lastbilar har blivit slangade på diesel vid Lödarevägen och Maskinvägen i Karlskoga. Arkivbild.
Flera lastbilar har blivit slangade på diesel vid Lödarevägen och Maskinvägen i Karlskoga. Arkivbild. Foto: Hasse Holmberg / TT

Efter att man gripit en man misstänkt för dieselstöld har ytterligare tre anmälningar om stölder i samma område inkommit.

Man anhållen för dieselstöld

I tisdagens tidning bekräftades att en man i 55-årsåldern gripits på söndagskvällen misstänkt för en dieselstöld vid Kilsta industriområde.

Vid gripandet har polisen sett minst en medhjälpare fly från platsen.

– Minst en sprang till skogs, men kan ha varit flera inblandade, säger Jan Carlsson, utredningschef vid Karlskogapolisen.

Under måndagen har därefter ytterligare tre dieselstölder ur lastbilar under den gångna helgen anmälts till Karlskogapolisen, en på Maskinvägen och två på Lödarevägen.

Den ena på Lödarevägen uppges förlusten ha ett värde på cirka 2000 kronor, vid de andra två tillfällena saknas uppgift.

– Man kan ju tänka sig att de här stölderna kan ha ett samband med den personen som redan är gripen. Det är en tes man måste ha när det sker flera liknande stölder, säger Carlsson.

Personen som greps på söndagskvällen sitter på tisdagens förmiddag fortfarande anhållen.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDieselGripandenJan CarlssonKarlskogaLastbilarLödarevägenMaskinvägenStölder

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.