Hoppa till huvudinnehållet

Funkismamman Jenny Larsson prisad: Årets mammaröst

Publicerad:
Foto: Privat

Jenny Larsson vann kategorin ”årets mammaröst” på Mama-galan igår kväll. ”Alltså wow! Vilket erkännande, inte bara för mig, utan för alla oss med med synlig funktionsnedsättning”, skriver hon i ett inlägg på sin Instagram efter prisutdelningen.

Under måndagskvällen höll tidningen Mama sin årliga gala ”Årets mama”. Där prisas både kända och okända mammor under parollen ”mammor som gör skillnad”. Inför årets gala var Jenny Larsson, tvåbarnsmamma med cp-skada, från Karlskoga nominerad i kategorin ”årets mamaröst”.

Motiveringen löd: ”Jenny Larsson är tvåbarnsmamman som via sociala medier berättar om hur det är att vara mamma och ha en cp-skada. När hon säger saker som ”Jag tror att min cp bidrar till att jag fått ett mer ”jävlaranamma” än om jag inte haft den” krossar hon fördomar och inspirerar oss att följa våra drömmar även då det finns hinder. Snyggt Jennys pyssel!”

Vill inspirera

Läsarna fick sedan rösta bland de nominerade och 56 472 röster lades av läsarna. Under gårdagskvällen presenterades sedan Jenny Larsson som vinnare.

– Det här känns helt fantastiskt och det är extra fint att det är människor som har röstat på mig, säger hon när KT-Kuriren ringer upp.

Hon hoppas att andra människor som har en funktionsnedsättning kan inspireras av henne, och att inte försöka dölja eller träna bort det som är avvikande.

– Det är jättehärligt att någon med synlig funktionsnedsättning kan få ta plats. Jag hoppas verkligen att jag kan inspirera andra som har en liknande situation att våga ta plats de också, säger hon.

Många uppskattar

Hennes Instagramkonto är nu uppe i 63 000 följare.

– Många verkar uppskatta det jag gör och det jag förmedlar och jag vill fortsätta med mitt Instagramkonto. Jag funderar även på att lägga upp en föreläsning framåt, säger hon.

Jenny Larsson tillsammans med sina barn Gösta och Astrid.
Jenny Larsson tillsammans med sina barn Gösta och Astrid. Foto: Kajsa Juslin

De övriga nominerade till ”Årets mamaröst” var opinionsbildaren Melinda Jacobs, hållbarhetsprofilen Sara Olsson, sjuksköterskan Zainab Jones, hälsoprofilen Isabel Boltenstern och sexrådgivaren Alexandra Rejsmar.

Förutom årets mamaröst delades även priserna årets fashionmama, årets powermama, årets framtidsmama, årets humormama och årets mamaduo ut.

Artikeltaggar

FunktionsnedsättningKarlskogaMamaMänskligtNyheterPrisutdelningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.