Hoppa till huvudinnehållet

Moelven satsar stort i Karlskoga

Publicerad:
Foto: Moelven

Moelven satsar i Karlskoga, men flyttar samtidigt verksamhet därifrån.

”För Moelven Valåsen AB blir det här ett stort lyft. Vi blir mer förfinade och effektiva”, säger divisionschef Anders Lindh i Moelven Timber i ett pressmeddelande.

Moelven beslutat att genomföra ytterligare investeringar vid Moelven Valåsen i Karlskoga med syfte att öka torkkapacitet och ombyggnad av hyvel för exportmarknaden. Dessutom satsar man på att modernisera, effektivisera och väsentligt öka volymen för produktion av byggträ vid Moelven Edanesågen.

Totalramen på det senaste investeringslyftet avser cirka 300 miljoner kronor totalt för båda bolagen.

”För Moelven Valåsen AB blir det här ett stort lyft. Vi blir mer förfinade och effektiva samtidigt som vi stärker vår produktion ytterligare mot exportmarknaden”, säger Anders Lindh.

Flyttar verksamhet

Satsningarna innebär att företaget tar till vara de möjligheter som finns inom koncernen. Därför har det beslutats att den fortsatta utvecklingen av produktion och distribution av byggträ för den svenska marknaden nu förflyttas från Moelven Valåsen Wood till Moelven Edanesågen. Förändringarna har varit föremål för fackliga förhandlingar och medarbetarna i de aktuella bolagen har informerats.

Flytten ska vara genomförd till årsskiftet 2024-25, fram till dess fortsätter verksamheten på Moelven Valåsen Wood som tidigare. Utvecklingen som nu sker på Moelven Valåsen och Moelven Edanesågen innebär ett fortsatt behov av både kompetens och resurser på båda orterna.

Artikeltaggar

EkonomiInvesteringarKarlskogaMarknaderMoelvenMoelven Valåsen ABNäringslivPressmeddelandeValåsen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.