Insändare: Mer idrott på schemat!

Insändare
PUBLICERAD:
Signaturen ”
Foto: TOMAS ONEBORG / SvD / TT
Idag tycker jag att många barn inte rör på sig tillräckligt och tycker idrotten kanske är jobbig på många olika sätt.

För det första så visar forskning på att man kan koncentrera sig bättre på lektionerna om man rör på sig. Till exempel så kan man komma ihåg någon matteuppgift som man annars aldrig skulle kommit ihåg på grund av att man rört på sig innan.

För det andra så kan man få bättre sammanhållning om man har mycket idrott eftersom man kör olika lekar där man måste vara i lag och samarbeta.Tillsammans ska man försöka lösa uppgifter och klara olika steg på vägen för att komma till målet. Då krävs det att man måste prata med varandra. Det kan i sin tur leda till att man lär känna nya personer.

Till sist så måste allt fler barn idag röra på sig istället för att bara sitta hemma och lata sig i soffan. Genom att variera olika lekar på idrotten kan det motivera alla genom att man tycker någonting av det man gör är roligt. Detta kan leda till att man börjar på någon sport i framtiden och rör på sig då.

Många i dagens samhälle tycker att idrott inte är någon viktig del inom skolan och att det inte finns någon anledning för att ha det. Allt mer barn tycker att det är jobbigt att byta om framför andra personer. Medans vissa andra inte tycker att det är roligt för att de inte är bra på någon av de olika aktiviteterna man utövar. Vissa kan även tycka att det är pinsamt att bli svettiga för att andra ska tycka att det är konstigt. Detta måste lösas!

Man kan lösa detta genom att man kan ta upp det med kommunen. Det är deras uppgift att lösa alla problem som sker i det området. Man kan till exempel bygga bås i omklädningsrummen så att alla ska känna sig trygga när man duschar. Man kan samla ihop pengar till det genom att använda våra skattepengar. Att svettas är helt naturligt så man kan till exempel prata om det enskilt med de personerna det gäller eller i helklass.

Så idrotten är viktig för all koncentration på lektionerna och man kan lösa det så att alla känner sig trygga genom att till exempel bygga bås i omklädningsrummen så att alla kan ta ut sig och bli svettiga och sedan svalka ner sig efteråt. Så inför mer idrott i skolan!

Elev som tycker detta är viktigt

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.