Hoppa till huvudinnehållet

Stor jaktmässa tvingas lägga ner – efter chockhöjning av hyran

Publicerad:
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se
Jaktmässan i Sunne tvingas lägga ner.
Jaktmässan i Sunne tvingas lägga ner. Foto: Olivia Larsson

Värmlands största jaktmässa ”Drömjakt Sunne” tvingas lägga ner, skriver man på sin hemsida. Anledningen ska vara att Sunne kommuns dubblering av hyran i Rottneros Park, där mässan har anordnats.

Arrangören Stefan Besterman skriver på hemsidan att det inte längre är ekonomiskt möjligt att genomföra mässan.

NWT har tidigare skrivit om att hyresstriden mellan arrangörerna och Sunne kommun. Och nu tvingas alltså mässan lägga ner.

– Det blir för ekonomiskt tufft under de premisser vi har, säger Stefan Besterman till NWT.

– Grejen med arrangemanget är att det är väldigt förknippat med risk. Blir det regn så blir allt jobb förgäves. Och när man ligger på gränsen blir det för tufft. Tiden vi har lagt här får vi lägga på annat.

Har ni några planer på att ta mässan någon annanstans?

– Varumärket ”Drömjakt” lever vidare, men om vi ska ta mässan någon annanstans vet jag inte än. Det kräver enormt med förberedelser, och det finns såklart nackdelar med att inte vara på hemmaplan här i Sunne. Vi har varit inbjudna till lite olika kommuner och platser för att kolla, men vi får se var vi tar vägen.

På hemsidan riktar Stefan Besterman ett tack till bland annat personal och utställare.

Vi vill därför tacka alla som stöttat oss genom åren och gjort det möjligt att genomföra ett så stort och riskfyllt projekt.”, skriver han.

Artikeltaggar

JaktRottnerosSamhälleSunneSunne kommunVärmlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.