Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Hur tänker kommunen?

Publicerad:
Signaturen ”<strong id="strong-2254d5616c3c1a226cc083f962ba834f">Frustrerad, ledsen och förtvivlad” undrar hur kommunen tänker när de inte ska bevara grunden till det gamla tingshuset.</strong>
Signaturen ”Frustrerad, ledsen och förtvivlad” undrar hur kommunen tänker när de inte ska bevara grunden till det gamla tingshuset. Foto: Kajsa Juslin

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Nu kan jag inte låta bli att höja min röst. Jag blir helt förtvivlad när jag läste artikeln angående den påbörjade grävningen för att anlägga en fontän framför konsthallen. Och den information om gamla och nya tingshuset som har har stått på exakt samma plats som nu fontänen ska byggas.

Jag hade hoppas, men det var i min enfald förstår jag nu, att det i planeringen fanns med att bevara grunden till gamla tingshuset. Borde vi inte bevara något som jag anser, vara ett kulturarv för vår stad och omvärden. Hur kan de beslutande i kommun bara nonchalera ett, enligt mig, viktigt arv där Alfred Nobels testamende lagfördes och där man säkerställde Nobelpriset.

Lite beklämmande är också att ansvarig säger, att det borde vi ha tänkt på. Men vi kommer inte göra någon grej av det nu för det finns inga pengar till det.

Alltså kan inga ändring i arbetet ske. Hur kan det bara få vara och bli så!!!

Nu ska jobbet slutföras som planeras för det har beslutas att det ska vara klart innan vintern. Då undrar jag varför, ska fontänen vara igång vintertid? Något att beakta också i dessa tider är att vi alla har lärt oss att tänka om när det gäller energiförbrukningen. Så alltså borde vi tänka på hur vi gör för att minska vårt användande av el och det gäller oss allla.

Nä, nu önskar jag att förnuftet vinner och att grävningen stoppas. Tänkt om och snälla gör ett omtag i planeringen.

Frustrerad, ledsen och förtvivlad

Artikeltaggar

Alfred NobelBeslutInsändareKulturarvNobelprisetÅsikter