Hoppa till huvudinnehållet

Pernilla Rosin: Vad väntar vi på?

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Ibland kanske vi väntar på att det ska bli bättre tider (vad det nu är?). Ibland kanske vi väntar på en resa som ska bli av, ett besök som ska komma, ett besked om något roligt, eller kanske jobbigt. Ja, alltför ofta befinner vi oss i tiden före något som ska hända. Risken är ju då att vi glömmer bort det som redan finns här. Men det är inte så lätt att leva i nuet. Det finns alltid tankar som vill jämföra det nuvarande livet med det som har varit eller med det som ska komma och ibland också hur andra lever och har det.

Det klassiska citatet där Nasse säger till Nalle Puh: ”En dag ska vi alla dö!” och Nalle Puh svarar: ”Och alla andra dagar ska vi inte det!”, påminner oss just om att ta till vara nuet, det som vi är med om just nu. Vad kan jag göra för att förhöja min livskvalité just idag? Och vad kan jag göra för att höja kvalitén för andra?

Även de dagar som är som mörkast brukar det alltid finnas ett litet stråk av ljus någonstans, något att leva för, något att vara tacksam för. Det är så viktigt att lyfta de ljusstråken och känna tacksamhet över att de finns. För de ger oss hopp om att livet inte behöver vara mörkt för alltid. Och det är ju bara jag som bestämmer om jag vill välja att fokusera på det som ger mig hopp och liv eller det som tar energi.

Framför oss ligger många oskrivna blad, mycket att både längta efter och bäva inför, men idag kan jag tänka på nuet och se vad som finns i mitt liv som ger mig ljus och hopp redan nu. Jag måste inte vänta. Det finns säkert en liten strimma av ljus, om det än är aldrig så litet. Det kan vara det viktigaste du har i ditt liv dag.

Artikeltaggar

FamiljKrönikorTänkvärt