Hoppa till huvudinnehållet

Daniel Krezic om året i Degerfors: "Min jobbigaste säsong i karriären”

Publicerad:
Daniel Krezic berättar om den tuffa säsongen i Degerfors IF.
Daniel Krezic berättar om den tuffa säsongen i Degerfors IF. Foto: KRISTER ANDERSSON

Det blev bara 78 minuters speltid i allsvenskan för Daniel Krezic i Degerfors IF den här säsongen.

Under hösten var han utanför truppen i 13 raka matcher.

– Det här har varit min jobbigaste säsong i karriären, säger han.

Daniel Krezic, 26, anslöt till Degerfors IF från Varberg i januari 2022. I den allsvenska konkurrenten hade han fått de två senaste säsongerna förstörda på grund av en knäskada.

I Degerfors var han redo för en nytändning. Wingbacken startade visserligen ingen av de inledande matcherna men han fick i alla fall några sporadiska inhopp. Fram till sommaren.

Den senaste matchen som Krezic deltog i var borta mot IFK Norrköping 6 augusti. Då fick han sju minuters speltid. Matchen före det hoppade han in en minut mot Kalmar.

– Jag skulle säga att det här har varit min jobbigaste säsong i karriären. Förra året kom jag från en skada så det räknas inte riktigt. Den här säsongen har jag varit helt skadefri och känt mig bra. Det har varit tränarnas val att inte spela mig och det har varit tufft. Men det är sådant som man få ta som fotbollsspelare, säger Krezic.

"Första gången"

Han fortsätter:

– Det är första gången som jag varit i den här situationen. Det har varit svårt. Speciellt under perioden när jag inte var med alls. Det har varit tuffa stunder när man känt sig lite utanför. Inte från spelarnas håll. Men det blir nog naturligt när man inte är med på bortaresor eller sitter på läktaren när dom andra är på planen.

Krezic har haft mycket stöd från vänner och familj.

– Jag kommer från Göteborg och det här var första gången som jag flyttade också. Jag har försökt att åka hem så många helger som jag kunnat. Jag hade min flickvän på distans till en början innan hon flyttade till mig i Örebro i somras. Hon har hjälpt mig väldigt mycket.

– I början frågade alla varför man inte var med. Speciellt när jag inte ens var med i truppen. Till slut blev det jobbigt så jag bad dom att inte fråga någonting.

Han berättar att det var svårt att glädjas med lagets framgångar – till en början.

– Det var ett annorlunda år för mig. Vi som lag gick väldigt dåligt fram till sommaren. Någonstans tycker jag att jag borde ha fått fler chanser. Jag hade ändå en del samtal med tränarna som tyckte att jag gjort bra inhopp. När vi gick dåligt och jag ändå inte fick chansen. Då blir det jobbigare för en själv.

– Under hösten, när vi gick elva raka utan förlust, kan jag köpa det lite mer. Då ville jag bara att vi skulle hålla oss kvar.

Inte fått chansen

Som Krezic varit inne på tycker han inte att han fått chansen.

– Nej. Det kan både jag och tränarna intyga att jag inte fått den chans som jag förtjänat. Sedan kommer det alltid att vara folk som är utanför. Jag kan ändå vara självkritisk. Jag har visat på träningar och matcher. Jag borde ha fått fler chanser. Nu har jag ett år kvar på kontraktet så vi får se om det blir några ändringar.

Hur ser du på framtiden i klubben?

– Det är svårt. Jag har ingenting alls emot klubben och jag trivs jättebra med lagkamraterna. Jag kan tänka mig att stanna men samtidigt fyller jag snart 27. Jag kan inte gå ett år till utan att spela. Jag tror inte heller att tränarna vill ha en spelare som inte slåss om en plats i truppen ens. Det är inte bra för någon. Jag skulle gärna stanna kvar och ge det ett ärligt försök.

– Jag har ju aldrig varit i detta läge förut och jag måste ändå tacka Degerfors som tog in mig trots att jag knappt spelat någon fotboll på två år. Tanken var i alla fall att ge mig chansen i allsvenskan. De som spelat i stället har gjort det jättebra. Det är en svår avvägning hur jag ska göra. Samtidigt är det långt kvar. Det är en semester först som jag ser fram emot väldigt mycket.

Det blev bara 78 minuters speltid i allsvenskan den här säsongen.
Det blev bara 78 minuters speltid i allsvenskan den här säsongen. Foto: PÄR OLERT

Krezic tycker att det är viktigt att vara öppen med hur säsongen varit.

– Fotbollen är så mycket mer än att gå till träningen, ha kul och spela matcher. Vi lämnar familj och vänner bakom oss. Det kanske inte går vägen och det är mycket känslor. Nu har jag landat i detta även om året varit mycket upp och ner. Jag är glad över att jag är lite äldre. Jag kan tänka mig att det skulle ha varit betydligt tuffare som ung spelare att hamna i detta läge.

"Allt är möjligt"

Wingbacken vill också hylla lagets framfart under hösten.

– Vi behövde bara vinna några matcher i rad så märkte man hur självförtroendet kom tillbaka. Hur vi blev ett lag och hur vi stöttade och pushade varandra. Det gjorde det även lättare för mig att komma till träningen. Det var otroligt starkt att vi lyckades klara oss kvar utan kvalplats. Tror man på det är allt möjligt.

Artikeltaggar

AllsvenskanDaniel KrezicDegerforsDegerfors IF HerrGif SundsvallIFK NorrköpingKarriärSportSundsvallTräningVarberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.