Hoppa till huvudinnehållet

Karlskogaduo på pallen i Novemberkåsan – Mikael Persson avbröt i ledning

Publicerad:
Mikael Persson tvingades bryta.

Två Karlskogaförare, Niklas Persson och Pontus Skoog, hamnade på pallen i Novemberkåsan 2022. Favoriten Mikael Persson, som segrade förra året, tvingades bryta i ledning.

Mikael Persson var snabbast på samtliga fem sträckor i dagsljus och var i ledningen med 3,5 minut inför sträckorna i mörkret.

Efter två av dessa gav hans motorcykel upp.

– Motorcykeln började gå dåligt redan på ”ettan” (första sträckan i mörker) och på ”tvåan” stannade den bara hela tiden. Vi har valt att inte fortsätta för då kommer jag bli kvar ute i skogen. Men det är ingenting jag kan göra något åt så det är ingenting att vara för besviken över, sa Persson till SVT.

Skövdes Albin Elowson tog då över ledningen och höll den hela vägen till mål. På andraplats slutade Mikael Perssons storebror Niklas.

Han var 20 minuter efter vinnaren.

– Vilket jäkla krig. På dagen måste jag ha fått en muskelbristning i högerarmen, så jag tror fan inte jag borde ha kört, sa Persson till Kåsaradion efter andraplatsen.

Det blev dubbelt Karlskoga på pallen. Pontus Skoog fixade tredjeplatsen.

– Det är klart att man går in för att köra så bra som man kan, och det är klart att jag haft som mål att komma hit och vara på pallen i alla fall, sa Skoog till Kåsaradion.

Nästa upplaga av Novemberkåsan avgörs i Vimmerby.

Artikeltaggar

EnduroKarlskogaMikael PerssonNiklas PerssonNovemberkåsanSkövdeSVTVimmerby

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.