Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Behövs konstgräsplan i östra Karlskoga

Publicerad:
Acke Månsson (S) vill se en konstgräsplan i östra Karlskoga.
Acke Månsson (S) vill se en konstgräsplan i östra Karlskoga. Foto: Trond Reidar Teigen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det behövs mer utrymme för spontan idrott och lek men även för den organiserade föreningsverksamheten.

I östra Karlskoga har vi Immetorp BK, Bråtens IK och Granbergsdals IF. Deras huvudsakliga inriktning är fotboll. Tänk om bara en exempelvis konstgräsplan kan utveckla deras verksamhet och få fler att vilja delta. Vilket lyft det kan bli. Det bor många ungdomar och barn även i denna del av Karlskoga de skulle också få mer möjligheter att umgås och röra på sig. Källmossens IP:s gamla grusplan skulle kunna vara ett alternativ men även någon av Österledsskolans gräsplaner. Ytterligare en idé vore att asfaltera ytor som kommunen brukar spola is på. Dessa skulle kunna användas till bla landhockey och inlinesåkning vid mildväder och under sommaren. Och visst det behövs även gräsytor och grönområden för spontan aktiviteter.

En rörlig ungdom och engagerade vuxna har verkligen präglat Karlskogas föreningsliv genom åren. Det är dags att uppdatera statusen så att inte de lokala ”små” föreningarna tynar bort i storklubbarnas elitsatsningar för utan dem kommer vi inte ifatt Degerfors IF eller når SHL.

Acke Månsson, lagerarbetare och socialdemokrat

Artikeltaggar

BarnBråtens IKDegerfors IF HerrFöreningslivGranbergsdals IFIdrottImmetorp BKInsändareKarlskogaKällmossenSHLÅsikter