Hoppa till huvudinnehållet

100-åriga Evy firades på Skranta Viljabo

Publicerad:
Hundraåriga Evy Adrian var nöjd med firandet.
Hundraåriga Evy Adrian var nöjd med firandet. Foto: Privat

Evy Adrian på enheten Solrosen - Skranta Viljabos vård och omsorgsboende, VOBO, har firat sin 100-årsdag.

–Firandet blev inte som vi hade tänkt oss, berättar Nina Bäckman, aktivitetssamordnare i Karlskoga kommun och fortsätter:

– Men det blev fantastiskt bra när Evy själv fick säga det. Tårtan som vi trodde var beställd hade missats och personalen trollade snabbt fram bakelser gjorda av rulltårta, vispgrädde och topping och Eva Gisslen Ståhl, inhyrd musikant, blev fast i trafiken på E-18 och kom en timme försent.

Tony Ring, kommunfullmäktiges ordförande, gratulerade Evy.
Tony Ring, kommunfullmäktiges ordförande, gratulerade Evy.

Nina Bäckman hade lovat en charlestonsdans då Evy dansat detta som ung. Det blev till musiken Music Music Music och Evy själv tog sig en svängom tillsammans med Nina, sittandes på stolen bredvid kommunfullmäktiges ordförande Tony Ring som gratulerade henne med en blomma.

Nina Bäckman häller upp dricka.
Nina Bäckman häller upp dricka.

När musikern Eva Gisslen Ståhl anlände blev det kända sånger skrivna från 1922, exempelvis Den första gång jag såg dig och Hälsa dem där hemma

Evy fick även en gratulationshälsning från Nina Höjer och Socialdemokraterna via grattiskort. Hon har själv varit aktiv i Socialdemokraterna.

På eftermiddagen kom Evy Adrians släkt och vänner för att fira henne.

Evy firandes av vänner och boende på Skranta Viljabo.
Evy firandes av vänner och boende på Skranta Viljabo.

Artikeltaggar

FamiljKarlskoga kommunKommunfullmäktigeMusikNina BäckmanSångSkrantaSläktSocialdemokraternaTony RingVobo

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.