Hoppa till huvudinnehållet

”Brott i trafiken” - flera frihetsberövades

Publicerad:
Foto: Filip Kowalski

Polisen i region Bergslagen genomförde mellan den 7 till 13 november över 2 700 trafikkontroller där man bland annat kontrollerade personer och fordon, efterlysta personer och genomförde utlänningskontroller.

Under vecka 45 genomförde polisen i region Bergslagen en trafikvecka med fokus ”Brott på väg”. Syftet var att rikta strålkastarna mot de brott som sker på vägarna och även i anslutning till dessa.

Flera frihetsberövades

Trafikveckan ledde till att sju personer frihetsberövades och att en efterlyst person påträffades.

Totalt stoppade polisen även 37 förare som fick följa med för provtagning då det fanns misstanke om antingen rattfylleri. 25 personer misstänks ha tagit5 droger och tolv personer misstänks ha varit alkoholpåverkade.

”Region Bergslagen har gjort ett riktigt bra jobb och kontrollerat många fordon och personer. Det syns på resultatet att många har varit delaktiga och tillsammans har vi gjort ett gediget arbete under veckan”, säger David Askeröd, gruppchef vid trafiksektionen i region Bergslagen i ett pressmeddelande.

Vapenbrott

Genom trafikkontrollerna fick polisen fast personer för andra brott.

Tre personer är misstänkta för vapenbrott, polisen gjort tio upptäckta stölder och man gjorde 18 inre utlänningskontroller.

Sammanlagt kontrollerade man 2 813 personer o länen inom Region Bergslagen.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättDavid AskerödFrihetsberövadeRattfylleriTrafikkontroller

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.