Hoppa till huvudinnehållet

Nordqvist och Cehlin blir Moderaternas toppnamn i regionen

Publicerad:
Reporter Rickard Reinli
Rickard Reinli
rickard.reinli@kt-kuriren.se
Anna Nordqvist och Sebastian Cehlin ser fram emot att jobba tillsammans under de kommande fyra åren.
Anna Nordqvist och Sebastian Cehlin ser fram emot att jobba tillsammans under de kommande fyra åren. Foto: Moderaterna Örebro län

Degerfors Anna Nordqvist och Örebros Sebastian Cehlin blir Moderaternas regionråd för de kommande fyra åren.

Nordqvist tog inför höstens val klivet från kommunpolitiken i Degerfors till att fullt ut satsa på regionen. Ett val som nu belönar sig.

– Det är oerhört glädjande att få förnyat förtroende att fortsätta som oppositionsråd och vice gruppledare även kommande mandatperiod. Jag ser fram emot att fortsätta leda vår grupp tillsammans med Sebastian, säger Nordqvist, och fortsätter:

– Vi blickar nu framåt och vi har ett viktigt arbete framför oss. Vi är en stark opposition och tänker aktivt driva moderat politik.

Även Cehlin är tacksam för det förnyade förtroendet.

– Jag är väldigt glad och hedrad över att jag blivit omvald. Vi gjorde ett bra val och lyckades knipa åt oss ytterligare ett mandat i fullmäktige samtidigt som fler andra partier backade. Det visar att vi är trovärdiga i den politik vi driver och att väljarna uppskattar vårt arbete. Tyvärr räckte det inte hela vägen. Vi jobbade stenhårt för ett maktskifte men Centerpartiet och Kristdemokraterna ville fortsätta styra med Socialdemokraterna vilket jag naturligtvis beklagar. Jag ser fram emot att tillsammans med det moderata laget fortsätta utveckla vår politik, säger Cehlin.

Artikeltaggar

Anna NordqvistDegerforsModeraternaPolitikRegion Örebro länSebastian CehlinValÖrebro

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.