Hoppa till huvudinnehållet

Cruising slutade i misshandel

Publicerad:
Foto: Henrik Montgomery/TT

En Degerforsbo i 40-årsåldern kom ihop sig med en annan man under en cruising i Karlskoga den 18 juni vid Karlskoga busstation. Degerforsbon slog mannen i ansiktet och har nu fått sin dom.

Målsägande körde sin bil runt i Karlskoga ihop med en kvinna. De stannade till vid Karlskoga busstation och då kom Degerforsbon fram. De två är bekanta sedan förr. En diskussion uppstod. Degerforsbon ropade, ”gå ur bilen din fete jävel”. Sedan slog han målsägande i ansiktet.

Degerforsbon har sagt i förhör att han måttade ett slag för att skrämma målsägande, men att det inte träffade.

Ont i kinden

Målsägande har berättat att Degerforsbon upprepade gånger sa att han skulle få stryk, att denne måttade flera slag mot honom och att han också fick ta emot ett knytnävsslag som träffade honom på vänster kind. Han har uppgett att slaget gjorde ont och att han fick en rodnad på kinden.

Tingsrätten skriver i domen att målsägandes berättelse får stöd av ett vittne på plats och att det är klarlagt att Degerforsbon gjort sig skyldig till misshandel

Degerforsbon döms för misshandel och olaga hot till 5 000 kronor i dagsböter och han ska även betala 7 000 kronor i skadestånd till målsägande.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDagsböterFörhörKarlskogaMisshandelOlaga hot

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.