Hoppa till huvudinnehållet

Nekar till vapenbrott: ”Patronerna innehöll för lite krut”

Publicerad:
Foto: Filip Erlind/TT

En Karlskogabo i 45-årsåldern stoppades när han drogad körde bil. Vid en husrannsakan påträffades ammunition i hans tidigare bostad.

Det var i februari som mannen stoppade när han körde bil på Centrumleden i Karlskoga centrum. Polisen gjorde ett snabbtest som visade att mannen var påverkad av ett cannabispreparat. Då gjordes en husrannsakan i hans bostad och där påträffade polisen fjorton skarpa kulpatroner i kaliber 308 Winchester.

Mannen erkänner att han kört bil efter att han använt cannabispreparat och underkastat sig ansvar för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han erkänner att han haft patronerna, men nekar till brott mot vapenlagen eftersom patronerna var felladdade, de innehöll för lite krut, och därför inte gick att använda på ett ändamålsenligt sätt.

Tingsrätten ifrågasätter inte mannens uppgifter, men anser inte att de kan läggas till grund för slutsatsen att det var straffritt för honom att inneha ammunitionen. Av utredningen framgår att ammunitionen var skarp.

Mannen döms för ringa narkotikabrott, rattfylleri och brott mot vapenlagen till 6 400 kronor i dagsböter.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättCentrumledenKarlskogaNarkotikabrottRattfylleriVapenbrottWinchester

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.