Hoppa till huvudinnehållet

Glädjebesked för BIK – Franzén har förlängt: ”Inte mycket att fundera över”

Publicerad:
Gustaf Franzén – lagkaptenen som har förlängt sitt kontrakt över säsongen 2025–2026.
Gustaf Franzén – lagkaptenen som har förlängt sitt kontrakt över säsongen 2025–2026. Foto: Kajsa Juslin

Gustaf Franzén har förlängt sitt utgående kontrakt med tre nya säsonger.

– Det var inte mycket att fundera över, när det kom på tal ville vi göra färdigt så snart som möjligt, säger lagkaptenen till klubbens hemsida.

Franzén återvände, efter SHL-spel i Oskarshamn, till BIK under 2020–2021.

Han har noterats för 110 poäng på 191 matcher under sina två sejourer i Karlskogaklubben – och fler blir det.

Den 26-årige centern har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025–2026.

– Det känns bara positivt att redan ha det klart. Jag har länge känt att jag vill stanna kvar och både jag och familjen trivs väldigt bra här i Karlskoga. Det var inte mycket att fundera över, när det kom på tal ville vi göra färdigt så snart som möjligt, säger Franzén till BIK Karlskogas hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta att spela i Nobelhallen framför våra härliga supportrar.

”Otroligt stark grupp”

Franzén efterträdde Mikael ”Daggen” Eriksson som lagkapten inför den här säsongen.

– Det är väldigt roligt att få vara kapten i det här laget och jag känner att jag kommer in i den rollen mer och mer. Jag har dessutom väldigt bra assisterande kaptener med mig som hjälper mig på ett grymt bra sätt.

– Vi är en otroligt stark grupp, det har vi varit från start och vi har visat det om och om igen så här långt. Även om inte spelet alltid stämt som vi vill och vi har haft många borta är det en jäkla styrka att ha vunnit så många matcher som vi ändå har gjort. Vi har kommit tillbaka i matcher där vi tappat ledningen och till slut lyckats vinna, vilket också är ett tecken på hur stark den här gruppen är. När våra skadade spelare kommer tillbaka kommer tiden verkligen att tala för oss.

Klubbchefen Torsten Yngveson är mycket nöjd med överenskommelsen:

– ”Frasse” har blivit en del av ryggraden i laget och har växt ut till en stark ledare som är med och bygger vidare på vår BIK-anda. Det känns väldigt bra att ha spelare som honom, som trivs bra i laget och väljer att stanna och stanna över en längre tid.

BIK tar härnäst emot rivalen Västerås på fredagskvällen. Karlskogalaget gästar sedan Mora redan kvällen därpå.

Kontraktsläget i BIK Karlskoga

Utgående kontrakt: Arvid Aronsson, Logan Cockerill, Sebastian Collberg, Philip Eriksén, Albin Eriksson, Marcus Hellgren Smed, Viktor Lennartsson, David Lilja, David Lindquist, Edwin Lindström, Markus Modigs, Juliuz Persson, William Pethrus, Åke Stakkestad, Max Wennlund, Gustav Willman Borvik.

Kontrakt över 2023–2024: Kalle Jellvert, Måns Krämer, Henrik Larsson, Alexander Leandersson, Lars Volden, Wilhelm Westlund.

Kontrakt över 2025–2026: Gustaf Franzén.

Huvudtränaren Karl Helmersson har utgående kontrakt. Assisterande tränaren Johan Schoultz har kontrakt även nästa säsong. Ludwig Persson är inlånad från Frölunda under resten av säsongen. Lucas Forsell kan som ett namngivet lån från Färjestad representera både Färjestad och BIK.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagGustaf FranzénHockeyallsvenskanIshockeyKarlskogaTorsten Yngveson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.