Hoppa till huvudinnehållet

Syföreningsauktion och första adventsfirande

Publicerad:

I kväll fredag 24 november är det dags för traditionsenlig syföreningsauktion i församlingshemmet i Åtorp. Arrangör är Åtorps kyrkliga syförening. Hela behållningen tillfaller Act Svenska kyrkans julkampanj som startar under första advent. Temat för julkampanjen i år har temat ”Bryt en tradition”. Act Svenska kyrkan lyfter arbetet för att bryta skadliga traditioner som tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp mot flickor.

På söndag förmiddag, 26 november, blir det gudstjänst i Degerfors kyrka där medverkar Stjärnkören, Änglakören och högstadiekören Skur. Barndansgrupperna framför några danser. Efteråt blir det adventsfika i församlingshemmet. På eftermiddagen blir det gudstjänst i Nysunds kyrka. Medverkar gör Nysunds kyrkokör och Åtorps barngrupp, Lilla Skull, medverkar som minikyrkvärdar. Efteråt inbjuder Åtorps kyrkliga syförening till adventsfika.

Artikeltaggar

ÅtorpDegerfors kyrkaDegerfors-Nysunds församlingFamiljNyheterNysunds kyrka

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.